There was an error in this gadget

Tuesday, December 14, 2010

Update : Ada apa dengan status?

Assalammualaikum.

Ok. Ada apa dgn status anda ketika ini..? Nak tau x nape aku nk post psl status neh..? Ceritanya ceni :

Aku de sorang client ni..expatriate la katakan..yg bukak company kt M'sia ni..so dia pn mtk la aku ni handle payroll and accounts utk filing kt SSM..so xde org lain la yg leh liaise ngan client ni melainkan aku...sbb aku jek yg tau sume psl company tu...

Di suatu petang yg hening..Encik B ni pn on la YM dia..as usual dia mmg la selalu communicate ngan aku guna YM sbb kkdg dia balik negara asal dia..ptg tu gatal lak org tua neh..ajak kuar plak..adehh la mcm tau2 jek yg aku neh single mingle kn..aku pn ok jek la kan..nk tau nape aku kuar ngan dia..? sbb nk pujuk dia byr hutang la..pe lg..!

Nk dijadikan cite..ms kuar ngan si Encik B neh..aku pn tanya la kn soklan cepucemas yg aku suka sgt tanya..ye la kan..takut la nnt de yg mai dr mana ntah nk serang aku lak..tp mslhnya jwpn yg aku dpt ialah "No, I am not married"...

Ok. Ko ingat aku nk percaya ckp ko tu..? Tp aku layankan jek la ek ko syok sendrik kekonon single..haha..

Sbb tu la kn Tuhan ni x suka kalo manusia ni menipu...sbb nanti penipuan itu akan terbongkar gak akhirnya..tp mslhnya dia tu x tau yg aku dh tau status sbnr dia..sian kn ngan dia..? siap nk ajak dinner lg skali lak tu..maaf la ye syg..i hate liars..! xde maknanye aku nk kuar ngan penipu mcm ko lg..

Hmm..kkdg aku pelik la kn..? nape perlu tipu psl status? Ada apa ngan bujang / berkahwin? Ko tetap manusia kan..? Kalo ko ikhlas nk berkawan nape perlu sorok² hakikat sbnrnya kan..? Kan itu watkan aku ubah cara aku tgk ko pasni..Tak rs bersalah ke bila menipu?

Ko ingat bila ko btau aku yg ko dh kawin aku x kan kwn ngan ko ke..? Aku ni bkn bodoh sgt ye..x kan la sbb status ko tu, ko x leh kwn ngan aku..! Sila jadi matang skit ye..belajarlah utk setia..! eh salah salah..belajarlah utk berfikir ngan lebih matang..!

Apa la yg ada ngan status tu kan..? Seandainya persahabatan perlu mengambil kira status, susah la kan..maksudnya, pas jek masuk alam perkahwinan, dh x leh de kwn lg la kan..? hehe fikir fikirkan lah ye..

Aku percaya walau dlm fasa mana pun lam hidup, kita perlu de kawan..sbb rs²nya tanpa kawan hidup x berseri..family mmg sgt² penting, tp rsnya kita perlu gak 2nd opinion dr org yg x duk serumah ngan kita..sbb rsnya dorg x kn bias..tp ni hanyalah pendapat aku..sbb tu bila terpaksa putuskn persahabatan yg sgt² aku syg, aku rs sedih yg amat...tp xpe sbb aku tau aku wat pe yg terbaik utk tgk dia bahagia..aku tau Allah akan bantu menuntun aku di tiap langkah aku..amin..

Shinosuke : Sy harap awk cepat sembuh ye..Arini sy senyum teringatkan lagu Senyum tu.. :)

No comments:

Post a Comment