There was an error in this gadget

Sunday, August 21, 2011

Update : Salam Lebaran ..

Assalammualaikum .. 


OK .. Macam bese la kan .. bila tgk org len wat , kita mesti nk wat gak kan ?! So , amek kau .. Org len duk wat raya wishes kt FB .. CY pn mau gak !! ;) 


p/s : Arini CY berbuka kt umah Nana .. pergh dia ngan lakinya nk masak ! haha .. bestnya feeling jd tetamu VVIP ! wakakaakaka .. 


sekali lagi nk P/S .. 


P/S : hikhik .. *blushing* .. KAMI dh officially 1 month 2 days ! Doakan KAMI yek ? :) 



Sunday, August 7, 2011

Update : Kebaya Nyonya Pink & CY Memohon Kekuatan ..

Assalammualaikum .. 

Arini 7/8/11 .. dh 7 Ramadhan dh .. indahnya Ramadhan kn ? semoga masih lagi mampu utk menikmati Ramadhan sampai akhirnya bersama insan-insan tersayang .. amin .. 

Smlm , CY & CRS Crew wat lawatan sambil belajar ke umah Incik Rasyid & Puan Amy .. haaa kami p terjah umah beliau berdua sbb nk tgk Nur Qaseh Qhaliesya , baby sulung pasangan hot CRS tu .. comelnya Qaseh ! tp si kecik tu asyik tido jek .. diam jek .. walaupun kami duk bising2 sambil berbuka puasa kt umah dorg , Qaseh diam jek .. terus melayan tidonya .. walaupun disergah , tetap Qaseh tido .. hehe .. mungkin x puas lagi tido agaknya kat dlm perut Amy dulu .. sampaikan terpaksa kena Caesarian si Amy .. Qaseh kuar ikut tingkap ! hehe ..  

Hmm .. smlm tgh hari CY ngan parents gi Carrefour Wangsa Maju .. cadangnya Ma nak cari langsir & kain utk wat sarung kusyen besar utk lepak2 kt umah ni .. maklum la .. sofa dh kne buang .. sbb mkn ruang .. so Ma beli kusyen besar ala2 mcm kt umah org Arab tu .. lepak2 duk bwh .. Zen style la kononnya .. ehikhik .. target Ma mmg tercapai ! siap melebih2 lagi .. leh lak Ma p sambar satu jubah panjang bertatahkan mutiara ! perghh agak melampau ku rasakan .. ekekeke .. adakan ia berbunyik agak jeles ? hahahaaha .. hell yeah ! mmg jeles pn .. tp , ms kt umah duk mencuba baju tu .. MUAT okeh ! wakakkaa .. *membayangkan akan memakai baju tu nnt .. wakaka* .. 
Haa .. jgn ingat Ma jek beli baju raya , CY pn ikut serta ! mana leh kalah .. kan kan kan ? so , memandangkan CY yg terlalu obses dgn diet & kebaya nyonya , ms tgedik2 kt Carrefour Wangsa Maju ternampak la Kebaya Nyonya ni .. dgn tanpa rasa segan CY pn tanya la ngan akak kt kedai ttu de x KN saiz besar .. maklum la CY ni kn XL .. hehe .. dulu dabel XL yek .. skrg dh kurus sket .. ekekeke .. pastu dia ckp saiz paling besar = XL .. alamak , muat ke nk masuk lam saiz tu .. akak tu ckp , try dulu sbb dia ckp CY leh kai L pn .. muahhaahaha rasa nk tkuar balik kurma2 yg CY mkn masa sahur td dgr beliau ckp gitu .. wakakkaa .. so CY pn acu try test la yg saiz XL tu .. pergh it fits perfectly ! muahhahaha .. Kebaya Nyonya Pink .. pergh so girly ! not a big fan of pink , but anyway if it looks sweet then why not .. kan ? ehehehe perasan tul ... sweet like choc la sgt kn ?! hahaha . so , akhirnya CY beli gak KN tu .. tanpa kain .. ehehe .. sbb rs mcm nk kai ngan jeans .. muahahaaha .. kain tu nnt leh beli later .. alamak kerongsang pn x beli lg ! ehehehe .. xpe , nnt beli skali la kn ? next week perhaps .. muahahaha .. ;) shopping lagi ! Tak sabar nak kai baju KN Pink tu ! ehikhik .. ;) 

Gelak tawa smlm .. rasa mcm pura2 jek .. sbb CY still lg sedih bila Tdy btau berita gembira tu .. CY happy sbb Tdy dpt chance utk ke United States .. a great chance for his career advancement .. but then , CY rasa sedih sbb makin jauh ngan Tdy .. Tdy kt JB pn CY dh rasa jauh sgt .. nnt kalo kt States , :( CY x tau nk rasa apa lagi .. tp CY x patut selfish kan ? That is d best chance ever , so Tdy should grab that chance ! Masa Tdy btau psl news tu , CY x tau nk react cemana sbb Cy ingat Tdy gurau .. but when it turned out to be something that is never a joke , CY rasa nk nanges .. in fact CY cried .. :(( .. he's going 2012 .. for at least 1 or 2 yrs .. smiling thinking how CY can put up to that .. Tdy is getting headache thinking bout his parents .. leaving his parents in JB , who's gonna take care of them .. ?? a difficult Q to answer .. and yet d most important fact that Tdy should think of .. pity Tdy .. apa2 pun CY doakan Tdy yg terbaik .. Tdy , CY syg awk ! apapun keputusan Tdy , CY sokong .. CY mohon kekuatan utk menghadapi semua ini .. 

Ya Allah , 
kuatkanlah hati ini menghadapi segala bentuk dugaan .. 
berikanlah kesihatan utk diriku , ibu bapaku , ahli keluargaku , sahabat2ku & semua insan2 yg kusayangi .. 
semoga sentiasa diberikan kekuatan utk terus tersenyum walau apa pun terjadi .. 
semoga diberikan keampunan atas segala dosa2 diri ini .. 
semoga semua insan yg CY sayangi sentiasa sihat sejahtera & berbahagia di samping insan2 tersayang ..
seandainya 'dia' adalah yg terbaik utk agamaku , kehidupanku & kesudahan urusanku hari ini , esok & masa akan datang , Kau takdirkanlah 'dia' utkku .. 
seandainya 'dia' bkn yg terbaik utk agamaku , kehidupanku & kesudahan urusanku hari ini , esok & masa akan datang , Kau jauhkanlah 'dia' dariku .. 
Amin Ya Rabbal Alamin .. 

Tuesday, August 2, 2011

Update : Ramadhan Datang Lagi !! :)

Assalammualaikum ! 

Semoga sahabat2 CY semuanya berada dalam keadaan yg sihat & berbahagia di samping insan tersayang ! amin .. :)

Wah .. dh masuk bulan Ogos dh ! Tora datang lagi ! hikhik .. teringat la plak catchy phrase dr iklan Ding Dang tu .. wakakaka .. hehe .. dulu , ms kecik2 kalo p kedai , mesti nk mintak Ma beli mende yg dlm kotak tu sbb de mainan ! hehe .. cepat kan masa berlalu ?? sepantas kilat.. wuhuuuuuuuuuu ! tau tau dh bln 8 .. peak period pn dh abes .. bestnya CY rasakan bila dh lepas azab peak period .. at least tension yg melampaui batas ms peak period berakhir sudah .. ek eh , tetiba teringat lagu Penghujung Cinta .. (berakhir sudah .. korg smbg la sendiri yek , CY bkn nk cite psl lirik lagu lam post ni .. hikhik ! tp lagu tu mmg best .. hmm utk kesekian kalinya teringat dia ..) .. aman jek rasa bila peak period dh berlalu .. tp actually de jek few late cases utk Dec YE .. tp tu sume sbb client yg mcm tett sbb ignorant sgt .. so , CY malas nk layan .. nk bg doc , bg la .. korg bg CY wat , korg x bg walaupn CY dh berbuih mulut call n tercabut jari draft email n send kat korg , korg nyer pasal .. sila jgn blame CY ! kalo nk blame gak , nantikan la maki hamun tahap ke 18 .. ! hehe takut x ?? takuttttttttttttt x ?? bek korg angguk ! angguk cpt ! hikhik mekasih .. syg korg ! :)

OK , what's with the title of this entry ? Cewahhhhhhhhhh CY ckp omputih la ! hikhik .. amacam ? de gaya x kalo nk amek TESL ?? *mbayangkan diri menjadi cegu ngajar BI .. mesti kelihatan sgt HOT kn ? wakakakaka* .. sbb pe hot ? sbb cegu fakulti / panitia BI ni sume vogue2 .. pastu mcm social sket .. ekekeke .. itu melalui pemerhatian CY la .. rugi lak rasanya , sbb dulu ms SPM dpt A2 utk BI .. adoi , kalo x mesti berhabuk la CY speaking ! seyes x tipu .. ekekeke .. 

CY nak mengucapkan Salam Ramadhan utk semua sahabat2 CY ! Semoga bersama2lah kita mencuba yg terbaik utk mendapatkan keredhaan Allah , keberkatan & mengecapi keindahan Ramadhan yg merupakan bulan yg menjanjikan jutaan rahmat & pahala dr Allah SWT .. Amin ..

Hmm .. mungkin cahaya Ramadhan la kan .. akhirnya CY & BFF berbaik .. :) hmm , sbnrnya x penah gaduh pn .. cuma terputus hubungan .. sbb pe itu terjadi ? hmmm .. sbb masing2 sibuk .. sibuk ngan hal masing2 sampai x sempat pun nk bertanya khabar .. CY lak berat mulut nk bertanya khabar dia .. walaupn sbnrnya tertanya2 keadaan dia .. tp CY yakin , dia sihat sejahtera di samping keluarga tersayang !! pelik sbnrnya bila dia request utk add CY balik kt FB .. CY approved request dia .. sbb dia kn BFF CY .. nape dia leh di delete dr fren's list CY , biarlah itu jd rahsia kami :) .. lama x borak ngan dia .. x ingat dh bila last time CY jumpa & bborak dgn dia .. even kt FB chat pun .. lama sgt rasanya .. ! seyesly rindu kt dia .. sbb selama kami berkawan , walaupn dia jauh , dia selalu bg semangat pd CY .. de byk posts lam blog ni CY cite psl dia .. :) 

Smlm dia ucapkan tahniah sbb CY dh hampir berjaya capai target CY utk Atkin's Diet !! selama ni dia la yg selalu bg nasihat & sokongan utk CY terus kuat meneruskan diet CY .. dia yg byk bagi dorongan .. thanks utk semuanya Prime !! :) Katanya dh nampak beza ! wah , bangganya CY ! hikhik ! ekeke .. kalo dia yg ckp , CY mmg percaya .. sbb dia jujur .. x suka akan ckp .. suka akan ckp .. sgt2 neutral .. sbb tu CY selesa berkawan ngan dia .. :)
Dia gak ucapkan tahniah utk CY & Teddy .. doakan kami yek Prime ? :) 
Actually , rasa sedih .. x tau nape .. ms dia tny "dh de kekasih ye ?" .. rasa terkesima jap .. kalo dulu semua CY akan cerita ngan dia .. tp kali ni , dia dpt tau bkn dr CY sendiri , mungkin dr post2 CY kt wall FB .. hmm sedihnya .. rasa nk nanges bila dia ckp "insyaallah kamu takkan berpaling" , tp CY tau dan yakin dia mesti akan mendoakan kebahagiaan CY .. sepertimana CY x penah putus mendoakan kebahagiaan dia sekeluarga .. :)
Semoga persahabatan ini terus berkekalan .. walau apa pun terjadi .. amin .. :) Sy syg BFF sy ! 

Ya Allah , 
kuatkanlah hati ini menghadapi segala bentuk dugaan .. 
berikanlah kesihatan utk diriku , kedua ibu bapaku , ahli keluargaku , sahabat2ku & semua insan2 yg kusayangi .. 
semoga sentiasa diberikan kekuatan utk terus tersenyum walau apa pun terjadi .. 
semoga diberikan keampunan atas segala dosa2 diri ini .. 
semoga semua insan yg CY sayangi sentiasa sihat sejahtera & berbahagia di samping insan2 tersayang ..
seandainya 'dia' adalah yg terbaik utk agamaku , kehidupanku & kesudahan urusanku hari ini , esok & masa akan datang , Kau takdirkanlah 'dia' utkku .. 
seandainya 'dia' bkn yg terbaik utk agamaku , kehidupanku & kesudahan urusanku hari ini , esok & masa akan datang , Kau jauhkanlah 'dia' dariku .. 
Amin Ya Rabbal Alamin .. 

**Semoga hari ini & mendatang lebih indah .. seindah suria**