There was an error in this gadget

Monday, November 30, 2009

Day 2 : Kuching Trip (7th Nov 2009)

2nd Day of Kuching Trip

Photobucket
Rina + Yana :)

Ok..now its d time for d 2nd day story..haha..seems like so much thing to tell..but guess i need to keep it short haha! :) 2nd day mmg mcm2 xtvt kitorg!

Mee KoloK Sigek!!:


Aku rs lapa gile bgn tido pg tu..maklumle ms kt umah Syah tu aku mam skit jek..hehe diet la konon!! muahaha..Rina gak yg sempoi! x segan..hehe..;)

Photobucket
Mee Kolok : Sarawak Specialty! A must try dish! :) (mouth-watering)

Bgn jek pepagi aku dh bebel ngan Rina sbb lapo..haha pastu Rina pn bebel balik kt aku sbb ngade2 mkn skit sgt..hikhik sabo jek la! ;p .... kami pn bersiap la sbb Syah dh sms ckp nk kutip kami kul 9..haaa mcm bese le sure aku yg kne take shower dulu..al maklum le si Rina ni mandi lama gile...adehh sabo jek la kn?! haha xpe xpe aku dh masak sgt2 ngan fi'il si Rina ni..aku dr sorg yg x leh thn sbr, leh jd penyabar lak pas kwn ngan dia..dh terbiasa duk mnunggu dia kn..nk mrh kang kecik ht lak..dh le aku ni mulut leh tahan gak lasernya...:) so i need to learn to be a more patient person! credits to Rina! :)
Lebih kurang kul 9 centu kami pn turun le dr bilik..lepak sat kt Lobby TH tu sambil menunggu Syah n Ira..mcm bese le..mana la lekang camera tu dr tgnku itu..ada jek pic yg nk snap..(p/s:Thanks to my beloved Bro sbb pinjamkn camera itu..huhu camera sendrik dh rusak la katakn!)..pas Syah n Ira smpi kitorg pn btolak la utk xtvt 2nd day di Kuching!
Syah ajak kami utk try slh 1 specialty Swk..namely MEE KOLOK!..Syah bw kami ke Warung 2000 Foodcourt..based on what Syah ckp mmg Mee Kolok kt foodcourt ni sedap..hmm aku ni sorg yg cerewet gak bab2 mkn nih..bak kata abah aku, aku ni ngade2! whatever it is at least aku ni x hypocrite mcm sstgh org..x sdp pn men tolak jek! hehe!..Syah pn orderkn la kami sume Mee Kolok..aku order Neslo kurang ais 1..hmm ms memula aku nk merasa Mee Kolok tu mmg agak was2 la kn..ye le mana la sama kn taste smnanjung n Swk nih..tp mmg sedap! :) sbb tu sampai arini aku teringat2 keenakan dish tu! Syah pn tau aku ni cerewet so die duk usha jek aku ms aku merasa dish tu..ahah! sib bek sedap! n aku senyum je ms mnikmati Mee Kolok itu..walaupn simple but its a balanced meal i guess! i loved it!! so much! is craving for more tis moment! Thumbs Up lah! :)

Jong's Crocodile Farm & Zoo:


Photobucket
Syah n Ira is at the counter paying the entrance fee.

Erk...Alhamdulillah syukur nikmat dgn rezeki Allah ni! Kenyang dh kami..hehe! ;) Next stop according to Syah is -----------------> Jong's Crocodile Farm & Zoo (kalo x silap kt Padawan)! Kami pn pe lg mmg suka la dpt jenjalan! Walaupn aku ni alergic ngan buaya tp xpela since it sounds like fun jek kn?! so pe lg we all pn heading to Jong's Crocodile Farm & Zoo tu la...OTW tu mcm2 la yg Tour Guide kami ni explain..bla bla bla..haha! actually dr foodcourt td kami menghala ke Kg. Meranek (kwsn kg. Syah)..sbb menurut Syah dr sana leh lalu jln kg. ke tmpt tu..mcm2 kg. yg kami dpt tempuh nk sampai ke Tmn Buaya tu..kwsn kg. kt Swk ni rsnya tersgt2 berlainan ngan kwsn kg. yg ada kt S'jung..aku x tau kenapa aku rs centu! nk kata aku ni xde kg pn x juga..tp suasana yg hening, sunyi n aman damai rsnya x dpt dirasai lg kt S'jung walaupn aku berada lam kwsn kg..serenity tats d correct word to explain it!rsnya kalo abah turut serta lam trip kali ni sure die akan setuju ngan remarks aku ni..sbb abah selalu ckp yg kg. skrg ni pn dh x mcm kg..tp aku mmg terasa sgt2 ke'suci'an kwsn kg. di Borneo nih! which makes me kindda fall in love with Swk..despite of me being so choosy n fussy..i guess i changed a bit! ahaha!
Lepas menempuh bbrapa kg. akhirnya kami sampai ke kwsn highway..haha maybe ni la part yg paling Syah suka! i bet he loved tis part! ;p akhirnya smpi dh kami!
Nk masuk farm ni mesti la kne byrn kn..kalo x cemana dorg nk maintain all d facilities n take care of all d crocs n animal yg de dlm mini zoo tu..make sense rite?! hmm kalo nk tau entrance fee utk Swkian adult n tourists mmg x sama..still de double standard kn? :) anyway ms tu Syah yg belikn entrance ticket tu, so kami sume byr RM10 (Swkian Adult)..no wonder la Syah suh i diam jap..ye la kalo i b'suara sah2 lady kt kaunter tu tau yg i bkn Swkian..silap2 kami b2 kne byr RM16..hehe thanks Syah!!! :)
Best gak tgk Crocodile Feeding Show...dr sana leh amik iktibar dr sifat buaya..slow, steady n persistent..kalo dia nk umpan tu..mmg akan usaha smpi dpt..haha..;) so +ve points leh le kite take into consideration kn..Selain dr tgk crocs, de gak few animals yg dorg display kt Zoo tu..tp yg paling penting kami x melepaskn peluang snap pic ngan replika buaya besar kt kuar farm tu..hehe aku la especially!! mmg suka ssgt bab2 bgambar nih..heh!

Photobucket
Look at that! Amazing rite?! Juz imagine when it snapped its jaw..hurmm..
Photobucket
Kami! ^.^
Photobucket
I've been here! Yeay!! *.*
Photobucket
:)

Pasar Serian:

After tat we head to Pasar Serian..Syah nk bwk kami tgk k'daan pasar kt Swk ni..tentu skali la x sama kn ngan pasar kt KL or Peninsular..mesti byk benda baru yg menarik perhatian aku! dh le aku ni suka btanya..jenuh la si Syah n Ira nk mjwb segala persoalanku itu..hah! haa..nk tau pe yg aku beli? kt bwh nnt aku upload kn pic apa yg aku beli...hehe walaupn leh jek dpt kt KL tp mana nk dpt benda centu yg nek plane kn?! ahaks..;)

Photobucket
:) Model Bakul Serian! OK x? hehe ^.^
Photobucket
Buah Mengkala (hanya ada di Swk je! i've tasted it!) heh!
Photobucket
Buah Dabai - haven't tasted tis one..x sempat..huh!
Photobucket
Buah pe ni ek? hmm dh lupa lak..hehe..

Tun Jugah Mall:

Pas dh penat bjalan kat Pasar Serian n Jong's Crocodile Farm & Zoo tu mestilah masing2 lapa n penat kn? hehe stendet la tu...aku yg ngah bdiet ni pn rs bergelodak perut ni..hah! Ira lak beli rambutan kt pasar Serian td..ngidam agaknya mak buyung tu..hehe..so pe lg, sblm smpai ke destinasi seterusnya, Syah + Ira + Rina duk mbaham rambutan tu..aku ni mmg x bape minat ngan rambutan, so aku mam 1 biji jek..:) Sampai jek kt Bandar Kuching, kitorg pun ke Tun Jugah Mall..kelaparan yg amat sgt2..heh! so we headed to the fudcourt utk mencari apa2 utk dimkn..hmm memula rs nk mkn sizzling tp tetiba bila tgk lauk Ayam Black Pepper tu mcm menarik je...so last skali aku pn mkn ns..:)

Photobucket
My Lunch on tat day! hmm..seyesly best lauk tu! :)
Photobucket
Kebuluran nya Cik Yana! ^,~

Jalan² di Kuching WaterFronT:

Photobucket
Cik Rina & Cik Yana! ^,~ We're here in KucHing!! :)
Photobucket
A very distinct architecture & motive..Khatulistiwa Restaurant & Cafe..
Photobucket
Sweet Couple..Kak Ira & Syah :) Thanks for d hospitality! :)
Photobucket
Kuching Waterfront :) mendung ms ni..so x leh nk nek 'tongkang' tu ke d other side..
Photobucket
Rina is asking for 2k10's Trip Plan..haha it has to be year end darlink! heh! Nov 2k10 perhaps! :)
Photobucket
Our beloved host!! :)

Rite after lunch Syah pn ajak kami p jenjalan kt Kuching Waterfront..bak kata Syah, leh le p beli pape souvenir utk org t'syg..:) hmm dlm pale otak aku ni xde len..nk belikn ma ikan terubuk masin n sesar (udg kering)..sbb tu je pn yg pntg sbb ma pesan..hmm nk beli apa ye utk dia (ni la yg bmain2 lam pale ni)..tp nape ek aku mesti beria² pk nk beli pe utk dia? hmm mmg la sbb dia kn BFF aku..:) byk gak la yg aku beli..souvenir utk kwn² kt KL..*.* walaupn budget trip but aku kne make sure de ole² utk insan² yg selalu de dlm ingatan ;D..so aku de la beli few things utk kwn² mana yg terlintas lam otak ni heh!...our Host memula nk bwk p beli Kek Lapis Sarawak (d famous Dayang Salhah) but sbb ari yg mendung, so kami x leh le nk cross sg tu...akhirnya pas penat bjalan2 kt Waterfront tu, Syah pn ajak kami balik ke hotel utk berehat..sbb pastu nnt die de tempat yg best nk bwk kami..wah makin excited la kami b2 ni..heh! (nk nk Cik Yana yg mmg suke amik pic nih! asik ngan camera pnjm tu jek! hehe!)
Friendship Park, Jalan Song, Kuching:

Photobucket
:) Snapped dkt entrance Taman Sahabat..always a Cat Lover! ^__^
Photobucket
Laksamana Cheng Ho & Armada China di Kuching? haha..will tell u why later on...:p
Photobucket
Ancient Chinese architecture..hmm mcm x caya leh jumpa kt M'sia..heh! ;)
Photobucket
Malangnya x leh masuk dlm..kalo la boleh mesti best...@.@
Photobucket
Fish pond which is filled with Ikan Karp @ Koi (symbol of Prosperity and Longevity)..
Photobucket
Nice shot! Cantiknya!! Mcm de kt Xi'an la..hehe!
Photobucket
I'm wondering what does tat Chinese character means...hmmm...
Photobucket
:) Beijing or Xi'an?
Photobucket
Thanks Syah for tis shot! :)
Photobucket
Cik Yana yg geBU!!
Photobucket
{Yana = Panda & Rina = Pusak} ~,~ anyhow, we're Best Frens!!!!
Photobucket
Si GeBU lg..heh! si GeBU yg suka snap pic...lalalala :)
Photobucket
:) Peace 4-Eva!
Photobucket
To infinity n beyond!! haha ;D
Photobucket
Gangsta Paradise heh! (cek out how Cik Yana stood..heh! sik sopan menar nya dirik!)
Photobucket
Sarawak - Land of Hornbill ~,~
Photobucket
~,~ Rina, BFF from Kelantan!
Photobucket
~,~ Anak Jati Pahang (i/c ku -06-)

Syah bwk kami p Taman Sahabat..hmm memula aku ttanya² nape tempat ni dinamakn Taman Sahabat..rupa²nya Taman Sahabat ni di bina oleh Kedutaan Rakyat China sbg simbol persahabatan antara Republik of China dgn M'sia..:) bayangkn negara asing merasa bertuah dpt mjalinkn psahabatan dgn negara kita, kenapa kita sendiri cuba utk mlebarkn jurang² yg sedia ada...bknkah sepatutnya jurang² tu kite tolak ketepi dan jadikan sbg 1 cabaran utk mjadi negara bbilang bangsa yg aman damai n harmoni..(tetiba rs mcm ngah wat karangan utk exam M41..heh!) hmm its a very nice garden!! loves d ambiance n architecture tat it presents..felt like in Beijing..haha..and as for me who love to take pics..its a great place..:)

Raja Ayam Penyet..^,^:

Photobucket
A must try dish!
Photobucket
My dinner for d nite!D sambal is extremely HOT but its nice! sweating all d way..hehe!

Hmmm...dish yg sangat simple but very special n wholesome!! :) tapi sambalnya mmg pedas gilak...sik tahan mek!! mun sik caya nanya la sama Syah n Ira..

Final Piala FA Kelantan vs N9 @ Kg. Meranek, Samarahan ^,^:

:)hmm memandangkn malam tu ada Final Piala FA, Syah invite kami p umah nya utk nangga match ya...wahhh mun nya invite mek org, mmg rs mok lompat2..kenak? hmm sik da tv mok ditangga mun mek org balit ke TH nak..so better stay kt umah nya..(heh sedikit sbyk bhsa srwk yg mek dpt blaja dr blog2 yg mek maca..mun salah iboh segan2 betulkn mek..) so mlm ya, mek org (Syah, Ira, Yana n Rina) nangga match ya...mjerit2 mek org..heh! bese la nak nama pn nangga bola..mun sik jerit sik sah nak...hehe..after match tu, kami layan lak bola EPL..hmm pastu masuk tido...masing2 kepenatan..si Syah sampai tetido kt hall..heh! lupe lak nk snap candid leh gak post kt cni kn? hehe..

End of Day 2 of Kuching Trip (7.11.09)

Saturday, November 28, 2009

Day 1 : Kuching Trip (6th Nov 2009)

Assalammualaikum..

Photobucket
SARAWAK The Land of Horn Bill.

Photobucket
Depart from KLIA to Kuching International Airport by MH 2510.

Departure:

2009 nih mcm2 yg jd dlm idup aku..so utk b'day ke 26 thn ni aku hadiahkn diri sendri ngan Kuching Trip..haha a very Budget Trip! yet even though its a budget trip but i do enjoyed it so much..i guess not juz me..Rina must have enjoyed it!
hmm..mana nk start ek..well actually its our 1st experience nek flight..sounds funny kn? ye la 1st time nek Belon walaupn dh 26 thn idup..ahaks..but x kisah la kn..pape pn at least we dun look awkward n alien-like ms kt airport tu..despite being a first time air-traveler..sumenya sempoi jek..msing2 wat muka mcm tau jek..pdhal blur on what shud be done..sib baik ada Jess yg bg guidance on what to do..maklumlah Jess ni mmg la suka sgt travel (org kaya la katakn)..hehe..:)

Photobucket

Arrival:

So sumenya bjalan lancar la sampai la kami siap boarding n depart from KLIA to Kuching International Airport..ahaha as our MH2510 touched down at KIA..dpt jek arahan yg mbolehkn kami keluar dr plane tu...tau pe yg jd? kami blari2 mcari ladies..especially aku la..adehh x leh tahan...rs x selesa lak nk mlepaskn hajat kt lam plane tu..akhirnya lepas dpt jek jumpa ladies fuhh lega siot!!! rs mcm dpt RM sejuta..muahahaha..pastu leh lak Syah call tanya kt ne..haha sbb lama sgt nk lepas dr imigresen tu kot..dia lak nmpk kami blari2 kuar dr gate 5..haha..pdhal x tau kami sdg blumba2 mcari ladies..hmm pastu g le wat urusan imigresen..so dpt le Visa ke Sarawak yg mbolehkn kami berada di Swk utk 90 days start dr tarikh kami masuk..hmm x sangka kn lam M'sia pn kne b'Visa ceni kn...hmm maybe it takes few more yrs to change tis practice..or perhaps it would never change..anyway whatever it is, Swk is a great place to see d uniqueness of M'sia apart from d typical Peninsular M'sia..pastu sibuk lak p amik baggage..yg paling penting nk kne make sure keselamatan brg yg Syah kirim tu (Extractor Saga BLM)..haha cian si Syah lama nunggu kami yg tgedik2 nk loadkn brg2 tu atas trolley..sib bek de Syah yg sudi nk kutip (bhs yg Syah sering gunakn yg bmksd fetch/amik) kami bdua ni..well Syah is actually a new fren yg i kenal dlm komuniti PROSBOC..Syah = Sarawakian yg berkahwin ngan Gadis Pahang..n menetap di Samarahan yg x jauh dr Kuching..((mmg terasa sgt2 beruntung mgenali kwn2 baru lam PROSBOC ni..tats y kalo de org tanya pe faedah yg aku dpt..mmg siap la aku mulakn syarahan aku..bla bla bla..rsnya mcm2 yg aku nk btau psl k'baikan join komuniti ceni..))..so Syah pn fetch kami ke hotel tmpt kami bakal menginap..

Photobucket
Tune Hotel

Check-in accommodation:

Utk trip kali ni, aku decide nk try Tune Hotel(TH) yg terletak betul2 depan Hilton Hotel..haha tp tu bkn sbb utama nape aku nk stay kt TH ni..d main reason is bcoz TH nih dekat benar ngan WaterFront..haha mmg sesuai la ngan Rina yg minat gila shopping nih..hehe..sng skit nk beli pape souvenir n apa2 yg patut...*.*..hmm pas jek check-in utk bilik kami n Syah..kitorg pn p le bilik msg2..huhu nk berehat sat b4 next xtvt (sume xtvt Syah yg rancang sbb hes our Gorgeous Tour Guide) haha..

Photobucket
Stopped at Tabuan Jaya for Syah's banking matters.
Photobucket
Syah anxiously unwrapping the extractor.
Photobucket
Syah trying the Alpinestar Jacket. Thank God he looks good on that.

Kg. Meranek, Samarahan:

Around kul 5 lebih, Syah suh kami standy coz hes gonna bring us to his residence to have dinner there..so kitorg pn btolak la dr TH Waterfront Kuching ke Kg. Meranek (tanah tumpah darah Syah @ Kg. @ Istana Syah & Family)..kt sana rsnya kul 6 tu dh mcm senja sgt dh..sbb kt sana mlm cpt..pjalanan ke Samarahan dr Kuching x la jauh mana...de la lebih krg 45 minit..tu pn sbb Syah benti isi myk n p RHB jap nk byr duit QAP 4620 kt Tabuan Jaya..sampai jek kt Kg. Meranek mmg dh gelap la..Syah la excited sgt2 nk tgk 'tanduk rusa' yg aku bwk dr KL utk dia tu..ye la Syah ni x sbr2 nk melihat Optimus Prime nya tu transform..((maklum le org kaya..mcm2 la leh buat ngan BLM dia tu..x mcm aku ni..Bumble Bee ku itu x seberapa..sport rim pn x msk lg..huhu..tp yg pasti aku lah PROSBOCian 1st yg merasa duk kt Bucket SSCUS baru QAP 4620 tu..haha..))hepi sgt2 la dia dpt tgk extractor tu smpi dgn selamat..at least aku puas ht sbb dpt smpikn amanah si Merza..haa 1 lg yg wat Syah excited is Alpinestar Jacket yg dia suh Midon belikn..hmm n aku la tukang angkut bwk ke Kuching ni..but anyway aku x ksh pn sbb Syah ni BFF (Best Fren 4-Eva) aku..tats what frens for rite? (satu ungkapan yg watkn aku tingat kt Zubir tetiba..hurmm **sigh**)..ops sorry..ter'off topic' lak..hehe smpi jek mak Syah smbut kami..Ira (wife Syah) ngah bz kt dapur..kali ni 1st time aku meet Ira (Syah lak ni 2nd time sbb kitorg pnh jumpa ms TT kt Azhar Maju dulu)..comey betul couple ni..sesuai sgt2!! i guess they compliment each other very well..Ira agak pendiam tp kkdg kalo kena topiknya mmg byk gak ckpnya...Syah lak? Ya Allah x tau la aku nk ckp cemana (bcakap x benti n mmg Tour Guide yg paling sesuai utk kami ni haha)..Syah tggl ngan parents..anak yg mmg btggjwb (bkn nk bodek tp mmg hakikat..walaupn aku x kenal Syah lama mana)..all of us had dinner together..d 6 of us (Syah, Ira, Mak & Ayah Syah + Yana, Rina)..sederhana tp aku mmg rs tsentuh dgn ambiance mlm tu..so homey!! i can't remember when my fam n i had tat kindda dinner..satu suasana yg rsnya x dpt dibeli ngan $..best sgt2 sbb dorg mmg sgt2 ramah!!! mbuatkn kami x rs segan lgsg..ayah Syah bz mnerangkn mksd words in Bhs Swk yg mmg x kami fahami..haha siap kne gelak sbb muka blurr x phm sepatah haram pe yg dorg ckp..yg pasti Ira mmg dh expert gile ngan Bhs Swk nih..heh! tp suatu pglmn yg akn kami ingat smpai bile2..mlm tu kami dpt merasa Buah Mengkala! hmm leh tahan la rsnya walaupn aku ni ssh nk mcuba mknan (typical Me!)..Thanks to Syah n Family utk dinner mlm tu! Missed u guys so much!! :)

Photobucket
Bowling Time! (still wondering whats with Syah tu..haha)

Bowling @ Everise Shopping Mall:

Rite after dinner Syah ajak kami m'bowling! wah!! mmg sukan yg paling kami gemari! tak Syak lgik! heh! walaupn aku x reti men tp gasak jek la kn..bkn nk mcari wakil Bumi pn hehe..;) Syah bwk le kami p Everise SM utk xtvt mlm 1st kami..aku mmg le excited nk mam***..mana x nya..dh lama gak x m'bowling! windu lak ms tu ngan Peacock Darling aku tu..kitorg men 3 game mlm tu..Ira x men ats sbb2 yg xdpt dielakkn..Rina lak men 1 game jek..tu pn few frames jek! huhu last2 Syah yg menkn utk Rina..spt bese Syah la yg menang! mana x nya..kai bola sendri n as for me..i'm using house ball..haha alasan semata2 kn?!! hehe :p..ok rite after m'bowling Syah send us back to d hotel...time for a nice warm shower n SLEEP! (kalo x silap ms tu kul 10 lebih..tp gelapnya mcm dh kul 12 kt KL..hmm)..both of us had a Sound n Great Sleep thruout d nite! - a very basic need of a traveler is a good rest for a Whole Next Day of experience n walking n talking n learning n photographing!! (d most crucial part of d deal!)..


End of Day 1 of Kuching Trip (6.11.09)

Friday, November 27, 2009

Salam AidiL AdhA



Assalammualaikum...
Salam Aidil Adha utk semua sahabat2 yg mengenali diri ini..
Semoga kita dapat mengambil iktibar dr ibadah Korban ini..
Marilah bersama kita mengorbankn sifat2 -ve..
^.^ ^.^ ^.^

Sunday, November 15, 2009

Happy B'day to Yana!! Sweet 26th B'day!!


Assalammualaikum..

lamanya dh x update blog nih...since after raya..rsya dh berhabuk dh blog nih...

maybe diri ni sibuk ngan hal2 dunia yg lain...atau sengaja menyibukkan diri ni..sbb nk lari dr m'mikirkn psl hal yg plg dibenci...tat is SOAL Hati....

hmm..anyway mmg lately saje jek x kn wat luahan perasaan...haha sbb tau xde org nk dgr..*.*

Well...as usual since d past 26 yrs tis date has been d most remarkable date in my life...8th Nov..a date yg mmg dinantikn...date yg mjadi indicator pencapaian aku dlm idup...setiap thn yg btambah dlm idup aku, aku jdkn 1 cara utk aku melihat pe yg tlh aku capai or lakukn...kayu pengukur yg x penah salah...

8/11/2009 ni genap la aku 26 thn...hurm...xde la terasa tua...tp kalo zaman mama dulu rsnya umo ceni patutnya dh de anak...haha tu kata mama la....aku x penah amik kisah pn pe yg mama ckp...ntah kenapa...hmm tis yr aku celeb8 bday kt Kuching...i reward myself wif Kuching Trip utk pujuk ht n minda ni utk terus tabah mjalani pe pn cbrn dlm pjlnn spnjg highway ni...patutnya aku lebih tabah..walaupn pe yg jd last yr during my bday still blegar2 lam ingatan ni...x spatutnya aku ingat sume ksakitan tu...tp mmg aku mgaku aku x ckp kuat utk luputkn sume tu..ssghnya Allah lebih tau pe yg aku rs...kerna Dia yg mberikn semua ujian ini..utk mguji betapa kuatnya aku...^.^
Pd kwn2 yg wish aku utk bday kali ni ----------> Thanks guys atas ingatan itu...appreciate it so much..at least ingatan itu ckp mbawa makna..

Kali ni rsnya aku dpt bday gift yg maybe x mgkn dpt aku lupakn...smpi bebila...hny aku n dia je yg tau..hny kami yg tau betapa bmaknanya bday gift tu...Thanks to u my BFF..Thanks to Rina sbb sudi teman aku g Kuching utk spend few days utk lari dr kesibukan kota n mbawa ht yg lara ini (cewahhhhhhhhhhhhhh)...I had lots of fun n hope u felt d same..Thanks to Syah juga utk hospitality yg mmg amat kami hargai n x mgkn dpt kami lupakn...

Aku rs amat bahagia ms kt Kuching..tetiba terasa jatuh cinta ngan Kuching...sampaikn aku rs nk sgt diam d Kuching..menetap d Kuching..aku dpt merasakn pbezaannya antara khdpn d KL n Kuching...bkn kerna kesibukan..ttp de ssuatu yg mmg mmanggil aku utk terus diam di Kuching...haha..bak kata Syah, 'org lain nk ke S'jung tp aku pulak teringin nk diam d sinun'...hmm ntah nape aku rs nekad nk apply gomen n mtk trnsfer ke Borneo..di saat org lain sibuk nk avoid fr coming there...but i insist pulak...pelik kn?...haha maybe sbb dh penat ngan situasi khdpn di bndr bsr yg rushing..situasi yg sntiasa mmaksa aku jd org yg suka marah2..mjadi org yg selfish n mjadi org yg hipokrit...walaupn aku benci ttp utk mhadapi khdpn seharian, aku harus memakai topeng2 yg blainan utk situasi yg blainan..i HATE it!!! but i had no choice...environment d sana mbuat aku mgubah persepsi aku...persepsi yg mana aku selalu b'anggapan aku x kn leh stay d tmpt2 len selain KL..mgkn trip ke Kuching kali ni adalah 1 cara aku nk mgenali kualiti / kkrgn yg ada lam diri ini...tenang nya aku rs d sana..ntah kenapa...bak kata Rina, 'cpt2 la cari org Swk if dh decide nk diam d Kuching'..haha ingat sng ke Rina oi?..byk step nk kne applykn..hahaha...yg plg pntg kne go gomen...*.*

Hmm..balik dr Kuching...bese la..back to basics..sume ketenangan yg dikecapi kt sana hilang bila touchdown jek kt KLIA..haha again...balik pd tahap stress yg sama...huhu HATE it..kn best kalo leh escape sume ni forever..haha tat has to be when im no longer breathing kn...haha but anyway whatever happens, there must be an end kn..so there goes d end of my luvly budget trip..which i enjoyed so much...kesederhanaan sbg slh 1 aspek trip yg mmg mgubah persepsi aku totally..wlaupn its already came to an end..but memories yg ku dpt mmg x mgkn leh dilupakn wlaupn hnylah trip ke Kuching...a budget trip lak tu...haha
Back fr Kuching mcm bese la..keje melambak...byk lak backlog yg aku nk kne settlekn...haihhh x tercapai akal rsnya..tp pape pn kne tempuhi gak..well, im planning to find other place..tired of d stupid office politics..haha wlaupn realize its almost everywhere..^.^

Hmm...last friday spend d nite ngan dia..haha memula ingat nk bowl but sadly ramai lak org..huhu nk kne wait lak tu...last2 dia ajak tgk wyg..haha tkejut gak tetiba dia bg idea bernas tu..haha aku ni leh lak nk lyn muvee pdhl esoknya keje..hehe layanz...ingat nk tgk 2012..but mlgnya full house pulak dh..adehhh so kne la tgk cite Phobia 2..huhu sib bek xde la teruk sgt cite tu..abis muvee pn dh kul 12.00...after muvee nk g mkn la plak..haha jenuh duk pk nk mkn kt ne..last2 tmpt tu yg jd pilihan...haha ok la not bad..^.^ dh lama rsnya x b'dating' ceni (spt yg dia gelarkn la)...haha dating ke centu? hehe..but anyway thanks pd dia sbb banje aku muvee n supper mlm tu..had fun wlaupn dh tsasar jauh dr plan asal..>_< thanks jugak utk bday present tu..:)

k la..mek mok mupok lok...penat dh menaip tok...(there's a good reason y mek naep guna Bhs Swk tok....hahaha ni sume penangan Kuching Trip..) hurm Mee Kolok Sigek plz....dapnye...miss Kuching!!!!
Wassalam...

Friday, September 18, 2009

:: Salam Lebaran N Maaf Zahir Batin :) ::

:: Assalammualaikum.. ::

:: Saya, Azliana Azlan @ Yana_4545 dgn rendah hati mengucapkn Selamat Hari
Raya AidilFitri. Maaf Zahir N Batin atas segala kata2 yg mguris hati N
perbuatan yg myakitkn hati. ::

:: Semoga Syawal ini mjanjikn sejuta keindahan, kebahagiaan n Keberkatan buat
kita hendaknya. :) ::

Sunday, August 30, 2009

:) Life after 'Death'....

Assalammualaikum..

It's been long since d last post..juz don't get it..tis is suppose to be my long lost diary..
wonder y am I so reluctant to post things tat happen in here...again!!! d LAZY virus!! ;)
hmm..now tat I'm employed..I must be happy i guess..as I dun have to think bout goin to damn interviews n e-mailing my CV to potential employers..haha guess its over for now..
For now...
hmm...Lifetech Solutions S/B...being d Accounts Executive..sounds nice..but..trust me its not tat NIce though..
ppl are talking bout how long i could survive d hell..haha..we'll see...
been there for d past 2 weeks...been getting +ve & -ve energy all at d same time..
craPP!!!!!!!
but I guess its not worth it to juz judge or presume smthg b4 I get to know d real details...
I hate to let other ppl influence how I act n feel..its totally bullshit..
so I gotta start looking forward n juz mind my own biz..juz forget how to socialize if its gonna make me hate myself n other ppl later on...
I learned well tat its better to stay apart n be as neutral as I can...n never get into other ppl's nerves...coz it will save me from being other ppl's punching bag..
Ramadhan 2009..love tis month of the year..d ambiance..d festive mood..love everything bout Ramadhan..
tis Ramadhan, its different..unlike last year..last year I'm wif family n loved ones..but tis year I'm wif a companion..d one tat knows how to make me feel better bout myself..d one who helped me go thru all d tension n stress i had earlier..my new best fren..:)
looking forward to spending years wif tis new best fren of mine..hope tat tis friendship will lasts forever..Amin.. :)
Recently got gud news from Yen n Kak Tini..I'm d happiest person on earth I guess..haha finally they found d one they've been looking for...I'll always pray for their happiness...Hope they get married soon..Can't wait for d Nasi Minyak :)
God Bless U Guys!!
Hmm...Aja n Yana..whats happening to us?? Haha...we're like stuck at d end of d road..stuck stuck stuck..but we'll always stay strong..rite Aja? coz tats what makes us Alive n Kickin..:)
Career comes first when Love is nowhere along d road........ :)
Wassalam.
Luv :: Azliana Azlan ::