There was an error in this gadget

Wednesday, June 17, 2009

:) I won't regret it!!

Salam..
akhirnya aku wat gak keputusan ni..
keputusan yg pd org len bodoh..
well i dun give a damn...
its my damn life n i wanna live my life..
aku bkn robot yg xde ht..yg leh org pijak2 sesuka ht dorg..
im a fighter..i fight for evrythin..so now im fighting for my dignity..
jgn cuba nk mjatuhkn aku hny dgn lakonan ko yg x seberapa itu..
aku x kisah..aku resign sbb aku x nk maruah aku ko pijak2!!!!
kalo ko rs ko dh ckp bgus x kn la ko akan simply cried in front of ur staffs...
come on ur showing that ur breaking apart..
n when u're acting resigning - u know what?? thats d cheapest piece of art i've ever watched!!!
u can't buy me ok!! im not gonna be fooled by that cheap acting!!
well pity u...if u resign where else u nk keje rite????
haihhhh u tau x working under u turned me into COLD-HEARTED SNAKE!!
i learn that from u...coz ur a cold-hearted introvert human being!!!
jgn ingat aku akan mati beb..i'm gonna live well n survive!!!!
u're gonna rot in hell...well wished i could curse u like tat old lady in Drag Me To Hell...muahaahahaaaaaaaaaa....but no...i'm not gonna do that coz ur gonna live wif that guilt forever..n ever...throughout ur damn colorless life!!!
Wishing u all d guilt in d world..live wif it n pray tat ur little angels won't hv to repay tat 'gud' deed of urs towards us..enjoy tis colorless life of urs while u can..n smile n pray tat each day is better than ystrdy...eventhou u know tat its not gonna b tat way...
u'll nvr forget me, jess n nor....i bet!!!
Aku x kesal n x kn myesal sekelumit pun atas pe yg aku wat smlm..sbb aku dh terlalu lama bsabar!!!!
akhirnya aku redha..maybe ni ujian Allah n petunjuk yg Allah bg..dh time utk tukar environment n venture in new things...
Alhamdulillah, abah n mama support pe aku wat n x question...tp aku tau dorg tkejut..tp aku dh explain semuanya...
Now, misi aku bermula...setelah sekian lama terperuk kt tmpt yg x penah appreciate aku tu..aku nk mulakn hidup baru...nk bukak buku baru...
nk buang sume kenangan pahit n kenangan aku ngan amer...dia pn skrg dh de pengganti..so aku leh lepaskn dia... :) terasa ringan bahu aku..x sangka beban yg dh lama aku pikul ni akhirnya terlepas...Terima Kasih Allah S.W.T....
aku tau Allah S.W.T. Maha Adil..sume yg jd ni ada hikmahnya....aku redha n pasrah..aku bdoa sume ni akan mbuka pintu kejayaan, rezeki dan kebahagiaan...
Thanks pd kwn2 yg byk mbantu aku..yg bg support pd aku..Thanks guys..I owe u tis time... :)
Pada sahabat2 tsayang kt opis lama : Yana nk mohon maaf andainya de salah silap yg sengaja n x sengaja...thanks ats sume tunjuk ajar n pengalaman yg kita share sama2...Yana syg korg sume (pd yg b'kenaan jek La)...x kn dpt lupakn kenangan ngan korg sume sampai bebila... :) All D Best & Wishing U All d Happiness in d World...
Sekian dulu luahan ht ku..
Luv,
Azliana Azlan @ Yana_4545

Wednesday, June 10, 2009

Pass in English a MUST in SPM...

Salam...
I loved d idea that SPM students must at least passed their ENGLISH paper to get SPM certificate....
English is EXTREMELY crucial in order to survive well in future - tertiary education as well as working environment..
I find myself lucky coz i could converse in English quite well...it gives me extra credit n attention...trust me...
To me personally English itself serves as a DOOR to d world..
It open doors to greater opportunities...as English is a survival kit...
BUT!
In order to master this language we must stop being ridiculous when seeing a Malay speaking in English...
I really think its a great measure by d govt if they implement such idea..
It help students to equipped themselves for tertiary level as well as future ahead...
Chayok Chayok GO GO!!!

Monday, June 8, 2009

Hidup Ini....

Salam...
mm...apple of my eye..muhd afiq zakwan b. mohd azmil...
ala tomey2 si tembam afiq ni..ank sdara cik long Yana yg tomey..
hmm ari ahad aritu dh genap setahun adik aku Azmil kawin..
hepi jek aku tgk die ngan Wiyah (adik ipar yg sbaya ngan aku) hakhak...
diserikn lak ngan khadiran cahaya mata yg alahai tomey ni - Muhammad Afiq Zakwan...
Afiq dh nk 3 bulan lebey...kejap je ms blalu..
pasni sape la plak antara adik2 ku yg akn kawin...
huhuuuuu tggl le aku sorg2 nnt.. :)
tgk mama ngan abah mlayan afiq trasa sayu lak...hepi jek tgk dorg..after susah mjaga kitorg sume akhirnya leh tgk dorg senyum lebar...
mesti Mama Abah nk sgt jaga afiq tembam tu..heheeeeeeee
hrp2 Mama Abah terus hepi sampai bile2..dh 27 thn dh dorg kwin..
hrp2 Azmil n Wiyah leh ikut cnth Mama Abah..
haihhh ckp psl kawin ni..sume kkwn yg ala2 rapat ngan aku dh kawin.. uiksss patut x aku rs pressure?? hmm ntah le..kdg2 wat dunno jek bile Abah tanya..tp kkdg t'pk lak ek...tp pe leh wat..JODOH di tangan Allah S.W.T...wat la cane pn...bcinta la bagai nk rak tp kalo dh ttulis dia bkn Adam aku so paham2 sendri le..
tu la..pape pn aku kne terus SABAR...kne terus mcari...
tp rsnya nk mcari yg tbaik tu sgt le susah..
pd aku yg paling penting leh bw aku ke jalan yg diredhai Allah..n kne la terima diri ini seadanya..sbb aku ni x cantik...x sempurna...sbb tu kne cari Adam aku yg leh bantu aku mlengkapi hidup ni dr segala segi...
xde manusia yg sempurna n terhapus dr wat salah...sbb tu Allah bg Akal Fikiran utk kita pk balik setiap tindak tanduk kita...
cukup la kalo dia leh sedar yg dia hanya mminjam dunia ni dr Allah..n dia sedar yg pe yg dia ada arini mgkn ada hilang sekelip mata...aku harap dpt jumpa Adam yg selalu ingat bhw dunia ni pinjaman..n Isteri ni adalah amanah Allah...
tp zaman skrg ni lelaki yg baik dh makin pupus....yg tggl hny yg b'pk pakai nafsu semata2...hmmm dunia dunia.....dh semakin tua dunia ni semakin byk pkara yg x patut blaku...tp ttp blaku....
Adakah kecantikan tu akan kekal selama2nya??
Adakah kecantikan itu tak akan pudar dimamah usia??
Andainya kecantikan luaran dijadikan ukuran...hancur la dunia ni...sbb kejujuran & keindahan budi bhsa x lg dipandang... :)
semuanya terpulang pd yg memandang & berfikir..
"Beauty lies in d eyes of d beholders"
aku x penah putus memohon yg t'baik dr Allah....agar aku jumpa Adam yg leh bw aku ke jalan yg baik sbb hidup ni mcm kembara sblm kita pulang btemu yg Esa...aku ingin pastikn bila aku pulang dr kembara ni utk btemu ngan yang Maha Esa, aku mbawa sesuatu yg baik bsamaku... bukan pulang padaNya KOSONG.......
agar aku btemu Adam yg mampu menerima setiap kelemahan dan kelebihan diri ku ini...sbb aku perlukn Adam yg leh mlengkapi diri yg x sempurna ini...
Amin...
aku doakn yg terbaik juga utk Muhammad Amierul Azlan B. Ramli...semoga Allah terus mberikn dia kekuatan utk mhadapi hidup ni..semoga Allah mberikn dia kesihatan...semoga Allah mnemukn dia dgn Hawa yg tbaik sbb aku bkn yg tbaik utk dia... :) Amin
aku doakn juga MAma Abah..agar dorg sihat selalu utk tgk aku n adik2 sume bahagia n bjaya n leh g haji ngan dorg InsyaAllah...agar dorg bahagia selalu... :) Amin

Saturday, June 6, 2009

BoWLinG + TeRmInaTOR SalVAtioN = :)

Salam....
mm...bestnya dpt mbowling..tp ht ni bengang gak skit...
kdg2 aku xphm la..perlu ke aku wat memo bg 1 opis yg aku nk g bowling...pdhal aku rs aku dh bgtau yg aku nk g bowling..haihhhhh de gak yg kecik ht n kata aku x ngajak mbowling...xpe le pasni aku ingat nk wat invitation card then anto kt sume staff P.S. Yap & Associates utk m'war2kn xtvt aku mggu tu...smoga xde lagik yg kechik ht ngan aku..nnt org kata aku ni x prihatin lak...hakhakhakhak
uikss smlm men mcm hampeh..ke laut sesaje..org buta blg pn lg straight dr aku ni...haihhhh sbb dh lama x men agaknya..(pdhal baru jek last mth men...)maybe kne men ari2 kot bru leh jdik mcm shalin tu..wakakaakakaaaaaaaaaa....
smlm mbowling kt Ampang Superbowl @ Pandan Lake Club....hishhh x best lgsg lane nya (mau kecik ht si remy - mamat ensem yg keje kt c2 dgr aku ngumpat psl lane kt c2)..
sbb tu le aku men ke laut je...(ayat cover line pdhal technique yg mcm tutttttttttt)
haihhh dh dkt ngan opis so haukk je le...
pastu aku dgn confidentnya tlah ngajak Datuk Zura (glrn utk Zura smlm jek sbb pkai tdg mcm Datuk Siti...wakakakaaaaa smlm jek ek glrn tu..arini tlh btukar yek Zura..jgn pasan aku akn pggl ko Datuk Zura slama2ny..m'lenkn ko pggl aku Datuk Yana 4545...hakhakhakhak) & KJ g nengok Terminator Salvation...
uiksss x sangka mdpt respon yg baik le cdgn aku itu...so pe lg..bergegas le kitorg ke MBO Galaxy Ampang ngan hrpn dpt le nengok cite tu sbb show kul 8.45 p.m....haihhhh smpai2 je dh kul 8.45 sib baik kj dh queue up nk beli tiket..dh le very long queue...xpe kitorg ala2 redah jek Nadia AF6 le ni..sempoi jek..pastu ingat leh le msuk pggung ngan aman tp tlupa lak nk beli kudap2an..haihhh aku ngan Zura le kne mgorbankn 20 minit ms beratur utk beli drinks...cittttt dh le bratur pnjg..hampeh tul..ingatkn kt dlm de bkak kaunter..rupe2nya sik ada...
pas beli blari2 ibu le kami nk msuk pggung..haihhhhhh dh start lama gak le cite tu...aku mcm nk curse dh...tp sbb blkg tu de 2 mamat so aku wat2 sopan le..tp lam ht...hakhakhak aku je yg tau..
mmg aku btekad nk beli dvd pirate sbb nk nengok part yg aku tlepas tu...hakhakhak aku ngan Zura tgelak2 d'buatnya...
Layanzzzzzzzz tul cite ni..wakakaka....actually x minat pn cite ni..tp sbb si Venin ckp kt aku dia t'nganga tgk cite tu so aku nk le nengok le aku leh t'nganga ke x mcm die...hakhakhak..t'nyata aku t'nganga..tp sbb aku nengok Marcus Wright yg heroic itu..huhuuuuu ensem!!!!!

pas movie kitorg nk lik umah le...so aku pn ngajak Zura g Petronas dgn hrpn nk mcari BOBOT BUMBLEBEE yg d'war2kn dlm iklan tu le...cisssssssssss cittttttttttttttttt yennaday.......leh pulak cim2 kt Kedai Mesra tu ckp Bobot tu kuar 26 Jun...bengkek jek ht aku...ingatkn leh le show off ngan Syah @ Optimusprime yg aku dh beli Bobot BumbleBee tu...haihhhhhhh niat x baik mmg patut pn x dpt beli..wakakkakaaaaaa...tu yg lik umah terus solat tobat tu..huhuuuu

sib baik de parking kt bwh flat aku ni..kalo x aku kne le parking kt atas flat..kne le aku suh Mr. B aku ni transform jd Bobot kecik..sng skit aku nk bwk nek kalo xde parking..hahahaaaaaaaaaaa....
but smlm mmg enjoy la wlaupn hnya b3...wlaupn g tmpt bese2 jek tp ttp layanzzzz....

x sabar nk siapkn sume keje yg dh tggl skit tu..then leh le lik awal..pastu leh le g TT kalo de org jmpt g le..hakhakhak...haihhhh rs mcm 8 thn x chat n browse forum PROSBOC..(pdhal baru jek join PROSBOC ni x sampai 2 bln..poyos sggh ayatku itu..hakhakhak)sume sbb keje yg mlampau byknya n m'merlukn tumpuan yg khusus (cewahhh jwpn mcm kne interview ngan rncgn kt Astro Awani tu lak..kahkahkahkah)

sbb dh agak lama (pdhal baru 2 weeks x join chat) kwn2 ingat aku majuk..hakhakhak..tulun tulun tulun 911...bedah la ht ku ini...aku ne de kecik ht..cuba korg bygkn kalo ht aku kecik mana le sesuai ngan saiz ku ini..wakakkakakaaaaaaaaaaaaaa......nnt pas aku abis peak period aku g chat ari2 yek..sampai korg ban aku dr room sbb myemakkn room itu....ekkekekekekee
thanks pd kwn2 PROSBOC yg prihatin... -venin (yg slalu ingat aku mrh kt die pdhal aku xde mrh pn..kalo aku mrh aku cmpk pavillion kt dia) - kak rus @ gas (yg slalu ym ngan aku pdhal aku dh buh BUSY - tu mmg nk test tgk aku btl2 bz ke ngah ngulor mcm Syah..hakhakhak)
haihhhh penat lak jari jemari aku ini..sampai d cni saja...
Wassalam...

Majulah PROSBOC utk Warga2nya!!

Friday, June 5, 2009

The Climb - Miley Cyrus

Salam...
lately aku suka sgt2 dgr lagu The Climb dendangan Miley Cyrus..
very inspiring..kdg2 music ni leh beri kite smgt..janji kita take note lyrics lagu tu..jgn hanya tau dgr melody je..words pn penting..sbb tu la kekuatan lagu tu...
juz to share tis inspiring song wif sume kwn2...

Watch The Climb Video : http://www.youtube.com/watch?v=NG2zyeVRcbs

The Climb - Miley Cyrus
I can almost see it
That dream I’m dreaming but
There’s a voice inside my head sayin
You’ll never reach it
Every step I’m taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking but
I Got to keep trying
Got to keep my head held high

There’s always going to be another mountain
I’m always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle
Sometimes I'm going to have to lose
Ain’t about how fast I get there
Ain’t about what’s waiting on the other side
It’s the climb

The struggles I’m facing
The chances I’m taking
Sometimes they might knock me down but
No I’m not breakingI may not know it
But these are the moments that
I’m going to remember most yeah
Just got to keep going
And I,I got to be strong
Just keep pushing on,cause

There’s always going to be another mountain
I’m always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle
Sometimes I'm going to have to lose
Ain’t about how fast I get there
Ain’t about what’s waiting on the other side
It’s the climb

There’s always going to be another mountain
I’m always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle
Somebody's you're going to have to lose
Ain’t about how fast I get there
Ain’t about what’s waiting on the other side
It’s the climb

Keep on moving
Keep climbing
Keep the faith baby
It’s all about
It’s all about
The climb
Keep the faith
Keep your faith
Whoaaa Ohwaoooh



Kosong...

Assalammualaikum..
hmm..rasanya smlm adalah lebih baik dr hari sblmnya...
itu yg aku cari...
tp entah nape aku rs KOSONG...
ntah nape rs mcm terawang2...pdhal rsnya dh isi ht ni dgn pe yg sepatutnya...
mlm td dia msg lg...ntah pe la yg dia nk..
sume dh over..n dia yg end kn sume ni..so nape nk cari aku lg???
nk test market ke??? wlaupn aku still ingat kt dia tp sorry la...
once its over its over for real....
aku x penah benci dia..sbb aku tau pe yg jd ni sume mesti bsebab...mungkin dugaan Allah S.W.T. utk aku...
terima kasih Allah S.W.T. sbb kalo bkn sbb dugaan ni hambaMu ini x akn sedar yg dia sekuat ini....
kdg2 bila leka bcinta kita lupa yg de org len yg perlukn phatian kita..bkn hny psgn kita..saat tu kita jd buta..jd ignorant...kita x sedar yg kwn2 n family la yg plg sygkn kita...
aku rs bahagia sgt sbb de kwn2 n family yg bg skgn time2 aku rs mcm its d end of d world..time tu aku sedar yg family adalah segalanya sbb dorg akn terima kita seadanya n akn bg kita skgn n ksh syg yg x b'belah bg..kwn2 yg dlu terasa jauh sbb tlalu leka mgejar cinta yg x pasti ni slalu de utk bg smgt so aku x jatuh tsungkur...thanks guys!!
:) kosong....kosong....kosong....
hmm..arini nk g bowling...bestnye!! dh lama x men bowling rsnya.. :)
hmmm bila la nk abis OT ni..x larat dh..tiring betul...otak penat, bdn penat...lik umah pn dh kul 8 lebey...
rs mcm robot lak...mcm bumblebee..hakhakhak....
huhuuuu nk g tgk Transformers 2....sape nk ikut???? heee..

Happy Buffday Atok!!!!

Selamat Ulangtahun ke 26 utk En. Nik Zul Iman Mohd Nasir @ Atok!
Semoga panjang umo n Murah rezeki...
Semoga diberkati Allah S.W.T. sentiasa..
Semoga sihat sejahtera selalu...
Semoga berjaya dlm apa jua yg Atok wat!!
All d Best!!!

Thursday, June 4, 2009

PROSBOC (Proton Saga BLM Owners' Club)


On 8/4/2009...my first fixed asset arrived...n im flattered thou its not an expensive one...but im proud coz i managed to buy n own one...
d moment i got Mr. B (as i called it), i had nothing in my mind rather than juz to make sure that Mr. B stays 'healthy'...
but 1 day as i had lunch wif colleagues, Nan mentioned bout PROSBOC.. a club for Proton BLM owners'...its an interesting info..so i started searching thru d net to get info on tis club...i was quite excited assuming tat its gonna b a great experience..
so i called d PIC of Cheras's zone..Mr. Error...we met up n i filled in d reg. form...CRS 024 is my PROSBOC Id....i even bought d club reflexive sticker (its a nice one..loved it so much)....
hmm...well i never been to TT (technical talk @ gathering @ teh tarik @ whatever tat means) before..but i managed to attend d 1st Anniversary of PROSBOC...its fun though i knew no one..well i was quite blur..but managed to absorbed d ambiance..

rasanye sronok join club nih..aritu g umah Che Alib nengok baby baru yg tomey...hahaaaa sampai la ni x tanya lg nama nya sape..huhhuuuu...
tp sedey tul..TT CRS smalam (3/6/09) aku x dpt join ats sbb2 yg x dpt dielakkn...mesti ramai org (walaupun org x kenal aku n aku pn x kenal org..tp rsnya smlm la time utk knal dak2 CRS yg 28 org tu)...haihhhh terkilan tul..sume nya sis nye psl...(leh x nk saman adik sendri???)
hrp2 Tok Siak (Mr. Error) phm le..huhuuuu bkn x nk join tp de hal yg x leh d'elak..
insyaAllah next time aku akn mhadirkn diri ini.. :) bile le agaknya ek..
kdg2 kwn2 aku tanya pe le pekdah aku dpt join club ni..haihhh ssh tul nk explain ngan org yg minda x tbukak ni...bg aku byk le gak pekdahnya...
antaranya:
  • dpt share info ngan kwn2 ttg kete BLM tercayang ni..ye le aku ni ppuan ne le expert bab2 kete ni (uikss yg ni mmg aku admit)
  • dpt kenal kwn2 baru (ingat msuk Uni jek leh kenal ramai org...join PROSBOC pn leh kenal ramai org...heee)
  • kalo nk modi kete BLM tercayang ni leh le tny ngan kwn2 PROSBOC ni...leh dpt harga murah skit (xde le kne kencing ngan tauke kedai..hakhakhak)
  • dpt join xtvt yg b'manfaat drpd aku g shopping ngabihkn duit yg mmg xde ni
  • dpt expand clientele pd yg de biz (cnth mcm Bakers - tauke kek)
  • utk cim2 single mcm aku ni..maybe ni 1 cara nk mcari jodoh...(hahahhhaaa...yg ni pekdah yg plg POYO skali pd aku....hakhak budget cun jek aku ni..hahahaaaaaaaaa - nape le xde ikon gelak guling2 tu)

anyway aku mmg bangga jd mbr club ni...sumenya dh mcm family..walaupun aku ni baru jek lg, tp mmg terasa sume mbr2 PROSBOC ni mcm family...

Looking forward to more exciting n great experience wif PROSBOC!!

Monday, June 1, 2009

its d beginning....

Salam..
its a new beginning to a whole new world..
after a painful & tiring break up...
finally i can held my head up high..
i've already got what i wanted...
its not all that i dreamt of..but i manage to get what i wished for...
tryin to reach for d star..seems so high but tryin hard to at least be up there...