There was an error in this gadget

Monday, March 29, 2010

2010 - Congrats to Konst. S21139 Muhd Azrul Mohd Azlan


Assalammualaikum..~

hmm..last saturday (27/3/10), cik Yana n family dijemput ke Pulapol utk Majlis Tamat Latihan Azrul...mesti korg x tau sape kn..? haa tu la adik aku yg no. 4...wahhh ramainya adik aku kn..? de 5 org adik..huh sumenya suka nyusahkn aku..tp aku syg dorg..ye lah..sape nk angkat mayat aku di saat roh mninggalkn jasad nnt kn..ntah bila la kn..ntah2 cik Yana pergi dulu..:/

wahhh..ramai gile org..adehhh tetiba ms smpi kt tmpt kejadian, aku terasa ngoks sbb kai baju kurung..huhu sume sbb ingat ala2 Konvo dulu kn..majlis rasmi..so aku pn kai la baju yg paling glam..adehhh pdhal bese jek..ngan heels la bagai..sib bek aku ni jenis bese kai heels..xde le tkedek2 mcm org len tu..alahaiiii..tp xpe le..de aku kesah org len kai suar JIN tu..? lgsg x kesah okk..

leh x nk ckp..ms majlis tu aku lak yg rs sebak..adehhh bkn ke patutnya abah n ma yg rs sebak..? ye la sbb akhirnya anak dia dpt tamatkn latihan kepolisan ngan jayanya..bkn senang..dia pnh ckp nk lari okk..tp akhirnya smpi phujungnya gak..aku bangga ngan ko Azrul..!!! bangga sgt2..sbb ko x penah cr psl ngan aku..sbb tu aku x kedek ngan ko..hakhak pilih kaseh la plak kn..tp mmg pn..pe aku suh kalo ko ley wat mesti ko wat kn..? aku rs sebak sgt sbb tetiba tingat cemana ma cite abah sebak ms aku amek scroll diploma n degree dulu..nak2 ms degree..sbb aku dpt ANC..yg x ramai leh dpt..actually aku pn bangga ngan diri sendri..sbb aku tau pe yg aku wat sume bbaloi..d commanding urge in me to strive n get best result..walaupn x jd best student batch ku..tp at least dpt jd 2nd best pn okk la kn..? gud enuf..
perkara yg plg poyo jd aritu adalah Azmil sggp balik dr Ipoh..semata2 utk majlis ni..opss salah..sbnrnya de niat len..hikhik..ko hingat aku x tau ek..? ko nk show off DSLR A550 yg ko baru beli tu kn..? adehhh tetiba lak ko demam nk jd photog ek..? apsal de mimpi basah kah mlm sblm ko beli DSLR tu..? yg wat aku panas ngan dia tu..dh tau camera mantop..tp duk bapak le jauh..patutnya ko duk la dekat pentas tu..leh amek pic Azrul wat lintas hormat..mmg sengal..! budus sggh..rs nk lggr ngan tractor jek la..huhu..
hmm..yg pasti aku bangga ngan Abah, Azmil n Azrul..abang2 Polis yg sedarah, seagama, serumah ngan Cik Yana..aritu sebak sbb dh lama x masuk Pulapol, tempat aku mbesar..sbb tu kalo setakat jln lam Pulapol tu..cehhhh sume aku tau..rindu ngan kolam renang tmpt aku blaja swimming..dulu aku kurus okk..siap leh kai swimming suit yg comel lg..tp..itu dulu..dulu..dulu..pas abah trnsfer ke Balai Hulu Kelang, AU2 kitorg duk umah sendrikk..walaupn hny flat kecik tp best..! sbb org2 yg duk lam umah tu sume best2..terutama aku..! waakkkkakaakakaka..amatlah perasan kn..? hikhik :D
k lah..sy nk p wwat keje..patutnya smlm la post psl Tamat Latihan..tetiba tingat tu yg post ni haa...tribute to Konst. S21139 Muhd Azrul.. :)
Selamat Berkhidmat..aku doakn ko dpt mjalankn tugas ngan penuh dedikasi n terbaikk..aku doakn ko dpt posting kt Penang..wakaakaka..opss salah..posting kt Pulapol..sbb ko kn nk duk bwh ketiak ma abah..xpe la at least ko ley tlg aku byr bill astro ek..? janji pokkk..:)
I miss my Dear Z..
Wassalam..^_~

Friday, March 26, 2010

2010 - Cik Yana perasan..? ahaks..~

Assalammualaikum..
wahhh lamanya jari jemariku yg comey ni x mbebel kt blog ku ini..
walaupn aku sure xde org baca blog ni....tp de aku kisah..? aku nk tulis blog gak mcm org len..
sumenya sbb jeles okkkk...jeles ngan org yg de blog..sbb konon2 cool..tp cool ke..?
ala kalo duk lam opis yg de aircond mmg le cooooooooooollllllllllllllllll...mcm opis aku tu..
bygkn aku yg gemuk ni pn terasa sejuk hingga ke tulang hitam...ni kn plak staff2 aku yg kurus n petite tu sume..bygkn lak Aunty May yg dh berusia tu..perghhhhh tetiba lak tingat ngan aunty tu kn..
glamor jap die sbb Cik Yana sebut lam blog ney...wakkaakkaaka...
budget mcm Youtube la kot blog ney ala2 bjuta2 lemon org yg baca..ahaks...pe yg ko merepek ney syaitooonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..?? hahhahhahahaa
Sila baca update sy di bawah...tp kalo x nk baca..pe aku ley wat kn..? ada aku kesah...? aku x kisah lgsg okkk..tp tlg la baca ek luahan p'saan aku tu..sian la ngan aku yg penat2 menaip ye..aku syg korg..sape nk kish meh dtg opish...adehhhhh sggh murahan..tp aku juz nk bg cenderahati atas kesudian korg baca blog ney..lalalalala...~:

1. Cik Yana berkecil hati n sentap..~
  • pointnya kt sini ialah....nape aku sentap...? ek..aku dh la jarang sentap...? tp majukkkkkkkk ngan bf aku mmg selalu..de jek yg x kena..sbb tu dorg larikkkkkkkkkkkkk..sedey kn..?? x caye tnya ngan ex bf aku...nk no hp dorg..? x yah la kot..sbb dorg dh kawen..aku mmg dengki kn ngan korg..saje x nk korg tau kburukan aku...wakakkkkkaka...kalo nk tau my bad points, meh la kwn or kapel ngan aku...wahhahahaa..mmg murahan..jualan murah jualan murah..ingat kt Sogo je de Sale ek..? ahaks..~
  • point kt atas tu adalah hanya merepek semata2...sbb pale otak ngah duk pk..pe yg wat aku sentap tu..haaa.!!! baru kuar ilham hikhik...hmm nk tau pe yg wat aku sentap..? sumenya sbb TT yg aku x dijemput...! kalo ko jd aku , ko kecik ht x..? dh la selama ni korg duk support zone tu..skali dorg lepak2 x ajak..x ke mkn dlm centu...? walaupn aku ni besar, walaupn aku bkecik ht, ht aku ttp cergas btugas mengepam drh keseluruh tubuh ku yg gumuks ini..aku mmg geram ssgt...x tau nape..! sgt2 bengang okkkk...tp skrg ni dh x kecik ht dh..sbb malas nk pk dh..n pasni kalo korg nk wat TT tlg la jgn sms aku okkkk..sbb aku x kn dtg..sbb aku tau aku x diperlukn okkk..aku tau sape aku..aku sedar diri aku yg x cun ni x sesuai nk kwn ngan korg yg kete sume cun2 belaka..ekkk pe kaitannya ye..? ntah le..gasak jek la okk....watpe nk amek tau org yg x nk amek tau psl kite kn..? betul x..? sape rs betul angkat jari kelingking skrg jugakk...! aipppppp jgn mlombong bijih lak okk...
2. Cik Yana perasan...

  • okkkk..nape 2nd update tu centu..? kenapa lak aku rs aku perasan..? haaaa tentu lah sbb aku de perasaan..mcm anda2 sume yg comey2 n ensem2.. :) xde beza pn ngan korg walaupn aku ni tnyata suka merepek..tp lam blog ni la..maybe org yg kenal aku rs aku ni transparent..aku pakai baju okkk..transparent tu dr segi aku yg suka luahkn pe yg aku rs x puas ht..samada ngan kata2 yg agak sinis or pbuatan..kalo yg bab2 pbuatan sila refer post lyg2 dimana aku dh ignorekn kwn baikku hny kerana aku x suka pe yg dia ckp ngan aku..n last2 pbuatan aku itu mbuatkn dia ttanya2..n akhirnya aku btau pe yg aku x puas ht n finally kitorg dh baikk!!!! clap clap clap..sygggg awk...........! awk abg sy smpai bebila kn..? cewahhhh..ceni la kn xde abg..mnumpang kasih org je le..sian kn..? meh sape nk jd abg Yana lg..cpt isi borg..kriteria penting mestilah tahan maki n tahan majuk...wakakkakaa..tu sbnrnya kriteria calon staff..lalalalala..~
  • okkk...adehh salu jek aku ni kn off topic..? salu ssgt..hikhik alasan aku..? sbb nk duk pk ilham la..! mcm x bese lak..wakaakakaka..hmm aritu de la guy ni duk add sy kt FB..FB korg mesti tau kn..? kalo x tau p cari lam google okkk...malas aku nk elaborate..cewahhh ckp omputih..uikss jgn ingat cik Yana x pndai ckp omputihh...I'm damn gud at it okkk...! adehhhh t'lebih riak la plak..ampun kn aku Ya Allah..~
  • uiks smbg balik...mamat tu rupa2nya dak PROSBOC...tp zone len la..tp aku add jek la..sbb nama pn 1PROSBOC kn..? pastu dia amek la no sy..yela mmndgkn konon2 mcm aku ni salu la kn lak balik kg aku kt Bemban tu...yela dia tu duk area2 dekat sana la..konon2 kalo trn Bemban leh le roger2 dia..adehhh geli jek sbnrnya..x penah lak aku rs aku nk call sesape bile aku balik sana..ye la kalo balik pn kn ngan family..mcm la ley lepas nk kuar jenjalan kn tnpa pgawasan ma n abah...yela aku kn baru umur 27 bln..sbb tu nk kuar mlm pn kne ceramah pnjg bjela..wakaakaakaaaa
  • adehhh nk djadikn cerita...ghupe2nya dia tu de kes ngan dak2 zon die sbb tu thn 2010 ney dia renew kt zon len...adehhhh semacam jek la mamat tu...okkkk d best part is here to come...
  • dia salu jek call aku...adehhh kalo call lama nk mam***...pastu alahai siap pggl 'syg'...cewahhhhh cair jiwa wanita kental mcm gua ney...wakakakaka...geli kn..? geli x..? ckp ckppppp..! leh x nk ckp trasa tbuai2 jap...euwwww aku rs nk muntah..x sangka jari ku yg bkata2 begitu..jari aku okk..bkn otakku..lalalalala..
  • pastu tetiba 1 day tnya aku pe status aku..adehhh ko x baca ke kt FB aku tu pe status aku..? kn aku buh SINGLE...! adehhh ke nk aku tlg ejakn utk ko..? x paham tul...aku tny la nape duk tny psl status aku..? dia ckp dia ingat aku dh kawin...DH KAWIN okkk...! mentang2 la aku ni ala2 byk isi dr ppuan len..sesuka ht ko nk cop aku dh kawin ek..? ko ingat aku kesah ko ingat aku dh kawin..? cehhhh d moment ko ckp centu...u know what..? terus hilang respect ku pd dirimu itu...pdhal aku x patut pn respect kt org yg x pegang janji mcm ko kn..pinjam duit org x pulang balik..silap org la ko nk pinjam $$$ ngan aku..sbb aku ni METICULOUS n aku ACCOUNTANT okk...aku blaja ACCOUNTING okkkk....n FYI its learning all bout $$$ okkk...so jgn harap la dpt chance nk tipu duit aku..1 lg sbb adalah sbb aku xde duit...aku org miskin okkk..x kaya mcm org len..so p tipu org len..ehhh salah salah...p tipu org len selain PROSBOCIANS...hhhahaahahaha..tgkkk betapa aku syg ngan kwn2 club aku..walaupn aku tau dorg x syg aku...tp ada aku kesah..? no no no..(ala2 gedik..)
  • cehhh mentang2 la aku ney single..ko ingat aku hadap sgt la bile ko pggl aku 'syg'...elehhhhh geli tau x..? gua x heran la derr..gua jiwa kental..tp dlm ht de taman...oh Adnan Sempit..~
3. Cik Yana rindu ngan dia..!

  • huhu sgt2 rindu ngan dia..nape ek..? sbb aku sygkn dia sgt2..n dia muncul tetiba jek...rindu sgt2 ngan dia..:) rs nk nangis aku...aku still x dpt jwpn lg pd sume psoalan aku..tgantung..~
  • tat day dia de ckp yg die still 'syg' kt aku..leh x nk ckp yg aku really hope tat its for real..dia jauh sgt aku rs..tp mmg pn jauh...sshnya..sesaknya pale n ht ney..tp pe la yg leh aku wat kn..? aku tau pe yg aku rs..tp xpe la..Allah yg tahu segalanya..~
  • aku suka sgt lagu Hafiz - Noktah Cinta : Tuhan tolong nyatakanlah..Padanya tentang cinta..Adakah masih diriku di perlukan..Tuhan tunjukkan padanya..Tentang apa yang ku fikirkan..Adakah cinta ini..Perlu untuk dirinya...
  • :) aku tau hati aku ttp utk dia...tp aku akan cuba sedaya upaya buka ht ney utk sesiapa yg sudi bsabar ngan diri ney...aku x sempurna...insan lemah yg x lekang dr khilaf..~
hmm..puas ht dpt wat luahan p'saan...yg paling penting itu sume pe yg aku rs..skrg ni pe yg paling penting pd aku adalah tggjwb aku pd kerjaya aku...sbb aku tau kalo aku terus lyn pe aku rs..aku akan sedey n end up nanges..tentu dia x nk aku sedey centu...Ya Allah aku sgt2 syg dia..~
Wassalam...

Sunday, March 14, 2010

2010 - Farewell LTS Gallery..~

Assalammualaikum..~
hmm nk post la pic my last day kt LTS.. ^_~
terasa sedey nk tinggalkn dorg sume..
cik Yana x kn penah lupa korang semua..

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket



Sunday, March 7, 2010

2010 - Turning Point...???!!!

Assalammualaikum..~
hmm..wonder what this entry implies rite..?
what kindda turning point..? turning to where..?

hmm..b4 aku proceed ngan cite psl 'turning point' tu..rs nk share sket psl pe yg jd spnjg aku x update entry ney..hmm walaupn tau xde org bc blog ni..tp ttp gak rs tpggl nk update..kire ms my history book la..record sume yg jd..so tat aku x lupa pe yg aku pnh lalui..suka or duka..sihat or sakit..

hmm..aku x pnh cite kt blog ney psl pe yg jd bile aku cuba nk tlg Fara utk konon2 tlg ushakn 1 boy tu..usha = YM ok..last2 skali aku lak yg kne balik ngan dia..alahai..siap kne maki complete set..tp aku x kisah, x kecik ht pn..sbb aku yg memula tipu dia kn..

so..aku redha n pasrah jek la bile die wat wyg konon2 kwn EX BF aku..pastu tny mcm2 soklan yg ala2 mcm S***..seyes rsnya soklan ney kalo tny ngan awek2 yg salu cntrl ayu n ala2 lemah lembut rsnya dh kne mrh..sib bek la aku ni jenis yg x mkn dlm sgt..tp sbb dlm ht de tmn, aku nanges gak la..ye la..dh die bukak topic psl EX BF aku..adehhhhh sedey & sadis tol!!

nk dijadikn cite..tetiba 1 hr yg hening..dikala aku duk ngah pk bape la ex bos aku nk byr pas offer aku keje balik ngan die..ahaks..tetiba masuk lak 1 instant msg lam kotak YM aku tu..adehh aku rs mcm kenal sgt2 id YM tu..

adehhh pe lg la yg ko nk mat oi..? rintih aku lam ht aku..aritu siap kaw2 maki aku..(n skali lg aku tegaskn yg aku x kisah n x lut pn ngan makian itu..sbb aku tahan maki..haha..)..
ghope2nye adehhh tu id kwn Fara tu..adoiiyai..aku dh cuakk sket la..ye la die ni nk pe lg kn..? dh maki2 aku blahhhhh la..pe lg ko nk kn..???? blahhh blahhh shooooooooooooo!!!!!!!!!!
hmm..tetiba pelik lak..dia guna bhs yg sgt2 bhemah..adehh mcm x caye jek die ney si dia yg maki aku tu ari..mesti die de mslh ney sbb tu cr aku balik..mslh pe ek agak2nya..? siap tny aku miss dia ke x.? adoiiii nape aku nk miss org yg aku x pnh knl..? aku pn lyn mcm bese la..mcm aku lyn kwn2 aku..sbb dia ni pn kwn aku kn..so xde sbb aku nk ignore dia kn..

dia mcm len la plak..siap mtk no hp..n sbg lgkh2 bjaga2 aku call Fara utk tny patut kah aku bg no hp aku..ye lah sbb Fara yg lbh knl ngan dia kn..adehh ayat2 sume puitis smcm jek..siap ngan shakespeare nyer piece lak tu..adehhh mana nk dpt LELAKI yg suka literature n tau sume psl shakespeare n suka mbaca..alahai rsnya dia mcm Zubir..suka mbaca..sgt2 suka kot..sgt2 rs rndh diri ngan ilmu yg aku ada..sbb die mcm tau sume..pastu vocab dia x yah ckp la..adoiiiiiiiiiiii sy sgt2 rs rndh diri..walaupn mmg sy rndh dr dia..sbb die 178cm ok..tinggi kn..? alahai apsal ek die tinggi..? haha soklan bodo kn..lalalala..x kire nk tanya gak..

rsnya dia mesti org yg sgt interesting..hmm walaupn x pnh jumpa..tp rs best chat ngan dia..sbb dia tau psl byk benda..aritu die share psl Elizabeth I..Queen of England..haa nk tau cemana leh tcetusny topic psl Liz I tu..? sumeny sbb status msg aku yg bbunyi "...knight in a shining armor..Come save me..!!.."..tetiba jek dia ckp psl knights & warwick...then kuar lah facts psl Liz I..ms tu aku tkedu jap..sbb aku x pnh minat topic2 ney sume..x pnh t'pk pn nk bc novel yg blatar blkgkn life during tat era..sbb aku confirm BORING la novel centu...tp yg peliknya..ms dia cite psl Irish n Literature..aku rs tetiba tebiat nk korek balik mana aku letak novel To Kill A Mockingbird..a novel tat i studied yrs ago during high school yrs..aduhaii seyes ly spnjg career aku sbg sorg ppuan, x pnh jumpa guy yg suka n cite psl tat so called boring topic ngan aku..so tis lad must b a very special guy..hmm de la sket yg die cite psl diri dia..

well..we did discuss bout 1 'big' thing tat we both did..separately ok..sumting tat i rs i x discuss ngan org len..x tau nape leh share lak ngan dia tu..hmm pe ek die wat smpi aku ley cite ngan dia..haa dia mandrem or pukau aku kot..hohohoho jaga2 cik Yana..lalala..geli jek aku ney..mana la de org nk mandrem aku..bkn cun pn..tp comey de la kot..tu pn sipi2 jek..ok la kn..dr xde.. ^_^ ngeee..~

d rest is history..sbb pastu kitorg sms jek..walaupn jrg2..tp rsnya mberi 'kesan' gak la..adoiiiii kesan pe ek..? haa....kesan degil..!!! hahaha..lu pk la sendrik!! :p

nape ntah aku asik ^___________^ jek!! adehhh sume sbb die la..de jek mende yg wat aku snym..

uikss ni ke TURNING PoinT yg aku nk cite ek..? ni leh le dikatakn 1 dlm list tu...

1. Aku dh accept offer ofis lama..sbb pe..? sbb bos offer better lah..walaupn mgr lama dh resign..tp aku bkn nk ganti dia..aku nk buktikn pd bos aku yg aku leh wat pe jek tggjwb yg die bg kt aku..lalalala..

2. Aku dh bbaik ngan Abg Z yg wat aku kecik ht tu ari..tp dh settle sume dh..sbb aku dh btau pe yg wat aku sentap.. (SETTLE!!)

3. Aku dh bbaik ngan kwn Fara tu..(yg ni aku dh cite pnjg lebar kt atas tu)

4. Aku nk kne avoid nasi n on diet balik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wlaupn berat x naik..tp aku nk kne kuruskn bdn okk..!! tlg la derma sket wit utk aku beli JM 5..

yg selebihnya nnt aku update..kalo rajin n de ms la..pasni rsnya dh x ley nk memain..hukhuk..

^_____________^

^_____________~

=_____________=