There was an error in this gadget

Thursday, March 31, 2011

BUMP : CRSians @ PROSBOC Interzone Bowling ~

Assalammualaikum .. 


Sneak peak of the photos of last week bowling ! Credit to Khairi Hadi for the pics .. Thanks PKZ ~ 


 CRS yang CY sgt² sayangi .. It's my family ~ 
 apakah ? 
 Kak Long Melati ~
 bosan ye .. bila perlu menunggu lama .. ~ 
 Abg Iz yg Comel .. KZ yg CRSians syg sgt² ~ 

 Haa .. duk perhati gelagat anak abg Eddy ~
 Che Alib + hero nya ~
 Hazri , bola itu tak sesuai ngan kamu OK ! 
 No komen .. tp KLM mmg HOT ~ 
 Team CRS A >> Iz , June & Zack
 Team CRS C >> Hazri , CY & Hazrul
 Gedik Santai x ?? haha .. ~
 Team CRS B >> Abg Eddy , Error & Che Alib
 Berangan la ko Hazri oiii .. ~
 KZ & SU ~
 Pape pun mesti la kne mohon pd Allah kan ? :)
 Go Go CRS .. ~ 
 Semangat kena ada ! 
 Apa kes teammate CY ni .. adoii ~
 Aksi KZ ~ 
 CY suka pic ni , wlupn CY rs CY gedik .. haha 
 Oh yeah ! 
 Haihhh .. sedih nengok total score .. patut la .. 
 CRS terbaek !
 Ce teka CY nek kete mana ? haha .. 
 Konvoi ke Monterez Golf Club ~
 Tok Siak .. :)
 Ole Ole Bowling .. lane sumpah x best ! :)
 Abg Mie .. wah kacak ! 
ololololololo .. tomei ! 

Tuesday, March 29, 2011

a LONG way to go ..

Assalammualaikum , 

Just a quick update .. something to remind CY on how far her target could be ! dang dang dang !! ~ 

Arghhhhhhhhhhhhhhhhhh (wish I could scream out loud this moment !) .. looking at the pic fr the tournament I realized that its a LONG way to go ! 

So , CY dearie , please fasten your seat belt and start to double up the effort towards achieving the target ! Come on , Yana !! Don't let yourself down bebeh .. Walk the Talk CY darling .. Nov is just around the corner , please please please CY work hard ! Really want to wear a nice pair of Kebaya Nyonya BADLY ! DESPARATELY .. haha ! chaiyok3 .. ~ 

The pic that CY hates the most ! Uwaaaaaaaaaaa .. **nanges** 

Temok nya ! adoiii .. nmpk gayanya hari² kena jogging la .. ~

Sunday, March 27, 2011

CY's short update .. :)

Assalammualaikum .. 

This is going to be the shortest entry ever ! (hope so .. not so sure on that , since CY can't stop blabbering when she starts) .. 

Couple of things to update : 

>> PROSBOC Interzone Bowling : 
- CY's team won 8th place out of almost 30 teams .. not bad huh ? guess so ..  For double , CY + Hazri won 3rd place .. yeay ! can't imagine that we actually placed among the top 10 !! amazing rite ?? hehe .. even CY had difficulty chewing that fact ! haha .. Thanks to CRSians for your time to spice up the event + boost up our motivation level !! you guys are the BEST !! ~
- I wasn't feeling well yesterday .. had ulser in my mouth ! arghhhhhhhh its killing me ! seriously .. when it was about to spoil my mood , there was another 'stuff' that spoiled my whole mood ! arghhhhhhhh why why why did that happened to me ! why on earth did he had the time to be there yesterday .. aiyoooo .. OK , but I was smart not to let that affected my game .. hmm  not affected my game at all ? come on CY , that was bullshit ! it did affect ! anyway the ignoring + silent treatment suggested to avoid any contact with that 'alien' is working well ... I am proud of myself .. although it might seem kinda harsh , not to talk to him when I am clearly talking to the rest of the clan .. anyway , its better that way .. avoidance of any further issues .. :)

>> PROSBOC Anniversary in JB : 
- Yeay !! CY has decided to go ! Please God , give me the chance to attend this event with no problem at all ! :)

>> My Baby's birthday :
- Baby's birthday is just around the corner ... yeay ! it's 2 years already ... hope its going to be a great year to my dearest darling !!! haha .. will try my best to change to more comfortable 'shoes' ! will try to give you a new pair of 2nd eye .. so that its going to give you better eyesight !! ~ 

>> CY's sad sonata : 
- Trying so hard TO LET GO ! Letting go isn't easy as what I thought .. you guys might be bored of tonnes of time talking bout letting go .. but it never happen .. coz its damn HARD ! or probably I am not that strong to get my hands out of it .. my hands and my heart ... out of it for good .. please god help me to forget just how much I miss him ! for now , I am about to cry .. demmit ! :(

"Cintailah si dia yang nyata mencintai kita..orang yang kita sayang akan pergi meninggalkan kita demi orang yang dia sayang...tapi orang yang menyayangi kita akan sentiasa di sisi kita kerana di hatinya cuma ada diri kita...apa pun jangan terlalu mengharapkan cinta kerana cinta itu mampu untuk berputik, gugur dan berputik semula dan tidak mustahil berulang-ulang sehingga berbuah.seindah,seikhlas, sejujur mana pun dia di mata kita..dia tetap manusia yang bisa untuk berubah pada suatu ketika.."

>> CY's serenade latest : 
- Sejuta Cinta , Marshanda ..
- Bila Rasaku Ini Rasamu , Kerispatih .. 
- Sedetik Lebih , Anuar Zain ..
- Di Saat Aku Mencintaimu , Dadali .. 

Indeed , it is so short right ?? Haha ! OK , gtg .. I want to pamper myself with homemade facial mask .. its heaven ! oh yeah .. you guys take care OK ? Don't drink and drive OK ? Love you all !! ~ ;) 
Wassalam .. 

CY's in action .. disaster .. courtesy of K.Anne's BB .. TQ .. ;)

Sunday, March 20, 2011

Focus CY , FOCUS ! Walaupun x mampu tersenyum lagi ~



Thanks to abg Z utk bantal panas ni !! Appreciate it .. nanti CY promote ek .. ngeee .. ~ 
Assalammualaikum .

Pagi yang indah hari ni .. sesi mencari konklusi sendirian tanpa teman .. single itu INDAH .. haha ..
Tiada yg tak indah tentang hidup ini .. kerana semuanya ditentukan oleh Allah .. setiap sesuatu dugaan , masalah , kegembiraan & segala-galanya adalah INDAH kerana ianya adalah titipan dari Allah utk semua hamba-hambaNya ... lately ni CY terpanggil utk membaca artikel dari blogger hebat , Pahrol (genta-rasa.com) .. thanks pd Amalina (staff CY) yg berkongsi blog ini dgn CY ... indah sungguh setiap artikel nukilan beliau .. membuatkan CY leka melayari blog beliau ...  seandainya ada sahabat2 CY yg mmg minat blogging , mmg CY syorkn la blog tu ! terbaek .. berbagai-bagai info yg leh kita dpt dr blog ni .. :) thanks to Ustaz Pahrol atas nukilan2 indah tu .. ia bagaikan ubat utk jiwa CY .. ~

“Cintailah sesuatu itu sekadar saja, berkemungkinan ia akan menjadi kebencianmu pada suatu ketika, bencilah yang engkau benci itu sekadar saja, berkemungkinan ia akan menjadi kecintaanmu pada satu ketika.” (petikan dari entry >> Frust dalam bercinta)

Ketika ini , CY dh nekad utk terus focus pd matlamat CY 2011 ni ... kebaya challenge ... CY kne make sure CY leh masuk dalam kebaya tu ! haha .. kalo x .. sedih nya x tau nk ckp le .. tp CY bkn nk kurus mcm amoi kt lam pic tu .. janji dpt turunkan 25 kg by 11.11.11 ... pastu CY akan teruskan Atkins Diet CY tu sampai bebila .. CY akan teruskan utk x mengambil heavy carbo >> Nasi , Pasta , Noodles , Starchy products & etc ... semoga CY akan terus tabah & nekad utk menjalankan hari2 mendatang dgn terus berdiet ! sbb CY nk sihat .. takut kena penyakit mcm Ma & Abah .. doakan kejayaan CY ye .. mekasih ~ 
CY kne terus focus dgn kerjaya CY ! so , CY kne lupakan semua benda yg leh watkan CY sedih .. semua kenangan2 bodoh yg leh watkan CY hanyut + lupa pd tggjwb CY ! Peak period dh start dah utk a/c dept , so CY kne la KUAT & TABAH ... walaupun kali ni , xde org yg leh bg CY support selain staff2 CY ! chaiyok2 CY ... CY mampu berdikari + mengharungi peak period kali ni tanpa 'dia' ! Oh yeah .. 

Sampai bertemu lagi .. semoga hari2 sahabat2 CY , sentiasa seindah suria .. ~ 
Kebaya Nyonya ~

Saturday, March 12, 2011

Sikap Wanita Yang Disenangi Lelaki : CY ada x ?

Assalammualaikum ...

Hmm .. pe nak cite ye lam post kali ni ? Haaa .. arini CY de wat cupcakes .. Lemon cupcakes with Lemon Icing .. hmm since ni attempt CY yg pertama , + sbb tgn CY ni x berseni lgsg ... deco cupcake tu x bape nk cantek la .. tp janji sedap kan ? 
Haa .. ni la rupanya cupcakes CY wat arini ... x cantek ? xpe la .. janji CY dh try wat .. korg penah ? kalo x penah , jgn nk ngade2 nk ngumpat cupcakes CY .. hahhaha .. tgk .. CY mmg x nk beralah kn kn kn ? haihhhhhhhhhhhhh ... 
OK .. ce korg tgk atas ... kt tajuk entry kali ni .. hmm  CY nk share pasal sikap2 wanita yg disenangi oleh lelaki ngan korg sume .. mcm bese la , ilmu2 ni CY dpt dr laman sesawang iluvislam .. :) korang sume mmg kne layari laman ni ! sbb de mcm2 info yg leh kita kongsi bersama .. 
Bila CY baca artikel psl sikap2 yg disenangi oleh lelaki tu , CY tetiba terfikir , maybe la kan ... sbb CY xde ciri2 lam artikel tu la kot ek CY still single lg smpi la ni .. ;) 
So , nanti korg baca la ye .. tilik diri sendiri .. seandainya xde ciri2 yg disenangi kaum Adam , jom kita sama2 berusaha mendapatkannya !! chaiyok chaiyok .. ~ tapi kaum Adam lak jgn plak cuba2 nk mengambil enteng ye sikap2 yg disenangi oleh wanita plak !! hehe .. sesama la ye berusaha utk menyenangi hati pasangan masing2 .. wah ! CY ckp mcm de psgn jek .. kuang3 .. ~ 

>> Keibuan
Lelaki terpikat pada wanita yang bersikap keibuan, lemah-lembut, mengambil berat dan penyayang. Wajah keibuan mampu membuat lelaki berasa tenteram ketika sedang stress, cemas lagi gelisah dan berasa senang hati ketika mahu bermanja. Setiap wanita ada potensi keibuan dalam diri masing-masing dan jangan ditunggu sehingga beranak baru mahu menyerlahkan sikap keibuan itu.

>> Keanak-anakkan
Dalam batas yang wajar, sifat keanak-anakan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki. Mereka berasa terhibur dengan keletah anda. Awas, sifat keanak-anakkan yang melampau mampu menjelakkan hati.

>> Penuh pengertian
Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya. Sikap ini tercermin daripada perasaan mudah memaafkan, memilih waktu yang tepat untuk berbincang masalah dan sebagainya. Contohnya, ketika lelaki melakukan kesilapan, wanita yang berpengertian tidak terus mengeluarkan kata-kata yang kasar atau menuduh melulu sebaliknya cuba mengerti duduk persoalannya.

>> Menghargai
Wanita yang menghargai lelaki adalah wanita yang disenangi lelaki. Berbeza dengan wanita yang suka diperlakukan dengan lembut; lelaki pula suka dihargai, dipuji dengan tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. Penghargaan daripada wanita membuat lelaki berasa bangga.

>> Menjaga penampilan
Wanita yang pandai menjaga penampilannya agar sentiasa kelihatan cantik, bersih, kemas dan menarik rata-rata merupakan idaman si suami. Penampilan yang baik menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya. Dia akan mudah senyuman, pandai merawat tubuhnya, meningkatkan kualiti hidupnya dan memberi yang terbaik kepada dirinya. Dia suka dan bersyukur dengan dirinya dan secara tidak langsung memancarkan pesona yang menyebabkan lelaki juga menyukainya. Apabila sudah berumahtangga, wanita tersebut terus menjaga penampilan dirinya dan kesihatan tubuh badan walau sudah beranak-pinak. Siapa yang tidak suka isteri yang masih kelihatan cantik dan ramping walau sudah beranak tiga?

>> Pandai berbicara
Lelaki tertarik dengan wanita yang pandai berkomunikasi dan boleh diajak berbual. Walau topik perbualan yang disukai lelaki berbeza dengan topik kegemaran wanita, wanita tersebut dapat mengimbanginya. Dia bukan sekadar teman berbual yang pasif, tetapi dapat memberi respon dan pendapat yang baik. Dia juga tahu menjadi pendengar yang baik, serta mengalihkan topik yang agak serius kepada perbualan yang lebih menarik. Lelaki juga suka dengan wanita yang suka bergurau dan pandai berjenaka serta boleh menerima jenaka lelaki dengan baik dan berfikiran terbuka.

>> Pandai bergaul dan menyesuaikan diri
Wanita yang pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih di mata lelaki. Wanita tersebut tahu menghadapi orang yang lebih tua dan cara berhadapan dengan orang yang lebih muda. Apabila berhadapan dengan suasana yang baru, wanita tersebut tidak gentar malah cepat menyesuaikan diri. Dia mudah diajak ke mana saja dan tidak kekok sama ada di bandar atau di kampung.

>> Menghormati diri sendiri
Lelaki suka dengan wanita yang menghormati dirinya sendiri sebagai seorang wanita, bersikap sopan dan mempunyai etika. Wanita yang menghormati dirinya sendiri mempunyai keyakinan dan tahu apa yang baik dan buruk diperlakukan oleh seorang lelaki terhadap dirinya. Jadi dia tahu apa yang dia inginkan dan mahu elakkan serta menjaga maruah dirinya. Dia tidak akan merendah-rendahkan dirinya dan tidak akan membiarkan lelaki memperlakukan dirinya sesuka hati.

>> Simpati dan prihatin
Lelaki suka wanita yang murah hati, mengambil berat, simpati pada nasib yang susah dan tidak memilih bulu. Kebaikan yg wajar dan spontan mencerminkan hati yang mulia. Ada kecantikan dalaman pada dirinya yang memancar keluar dengan indah dan memikat.



OK pasni moh le kite sume tilik diri memasing .. mcm CY ni la kan .. hmm tatau la sbnrnya CY ni de ke tak ciri2 di atas tu .. tp de seorg sahabat ckp CY de sikap2 tu .. wakkaaka .. persoalannya kalo CY de semuanya , mengapakah CY masih solo ? hohoho .. pastu dia akan menjawab bahawa ianya adalah ketentuan Allah .. Allah dh siapkan seorg lelaki yg baik utk CY tp mungkin skrg bukan masanya .. wah .. ! ayat amek hati dia mmg POWER kn kn kn ? sib bek x leh beli jiwa CY ni .. kalo leh pn x terbeli .. sbb dia kepunyaan org .. ;) anyway , seronok de kawan yg centu kn ? selalu mengingatkn CY tentang hakikat jodoh yg semuanya ketentuan Allah .. kun fa ya kun .. 

OK la , CY nk sambung FBking .. nk ngechat ngan kkwn .. nk mgedik ngomen pic2 kt album kkwn .. dh mcm keje part time dh .. kalo la si founder FB tu leh bg gaji kn best .. CY quit keje skrg .. sbb CY mmg rajin FBking ni .. wakaakakakakaaka .. 

Semoga hari2 sahabat2 CY seindah suria .. sewangi bunga2an dan sesejuk mataair .. :) Amin .. doakan CY juga ye ? doakan CY bertemu dgn insan yg mampu bersabar dgn kerenah , kegedikan & kedegilan CY ! Wassalam ... ~



**Sesungguhnya tacing itu indah , tapi kalo tacing lebih2 leh wat muntah darah**

Thursday, March 10, 2011

Update : Ilmu utk dikongsi >> Doa Memohon Jodoh :)

Assalammualaikum .

Ok .. memandangkn arini ari khamis malam JUMAAT , CY rasa macam x best lak kalo nk share update aktiviti2 lagha (sebutan mcm dh betul tp kalo ejaan salah , CY mtk maaf ek ..) .. so kali ni entry CY nk share kn doa yg insyaallah dapat membantu insan-insan yg senasib ngan CY .. insan yg masih mencari ataupun menanti saat tibanya prince charming ngan kuda putih yg ensem ..  doa memohon jodoh .. mcm yg kita selalu dengar kan , org kata sbnrnya berdoa ni pun de hikmahnya , de caranya .. pe kata2 yg kita ucapkan lam doa tu pun kne  la betul .. x leh main buh jek .. semuanya de tertib .. mcm solat gak la .. :) uish tetiba rs mcm ustazah x bertauliah la plak ...
Sbnrnya CY dpt doa ni dr notes yang disharekn dr seorg sahabat .. tertarik btl nk melihat notes tu , mana x nya .. bila tgk perkataan "JODOH" jek .. menggeletik la nk tau pe isi kandungannya .. wakakakaka ... 
Jadi utk manfaat kita bersama , meh le CY sharekn kat lam blog CY yg x bape nk de org baca .. hahaha .. semoga sahabat2 CY sume mendapat sedikit sebanyak manfaat darinya .. apa yg penting ialah kita terus berdoa pd yg Maha Berkuasa ... segalanya adalah ketentuanNya .. "kun fa ya kun" .. :) 


Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang


Ya Allah...
Seandainya telah Engkau catatkan...
Dia milikku tercipta buatku...
Satukanlah hatinya dengan hatiku...
Titipkanlah kebahagiaan antara kami...
Agar kemesraan itu abadi...

Ya Allah...
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani...
Seringkanlah kami melayari hidup ini...
Ketepian yang sejahtera dan abadi...
Maka jodohkanlah kami...

Tetapi Ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku...
Bawalah dia jauh daripada pandanganku...
Luputkanlah dia dari ingatanku...
Dan periharalah aku dari kekecewaan...

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan...
Menolak bayangannya jauh ke dada langit...
Hilang bersama senja yang merah...
Agarku sentiasa tenang...
Walaupun tanpa bersama dengannya...

Ya Allah yang tercinta...
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu...

Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku...
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui...
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini...

Ya Allah...
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku...
Di dunia dan akhirat...
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini...
Jangan Engkau biarkan aku sendirian...
Di dunia ini mahupun di akhirat...
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran...
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup...
Ke jalan yang Engkau redhai...
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah...

Ya Allah...
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat...
Dan periharalah kami dari azab api Neraka...

Amin...amin...Ya rabbal 'aalamin.

Semoga berkat doa ini , bersama2 kita mendapat jodoh terbaik .. Amin .. 

p/s : rajin2 la click kt iklan tu ek .. tolong CY ye .. thanks ! muahhhhhhhhhhhh ... ;)

**Sesungguhnya tacing itu indah , tp kalo tacing lebih2 leh wat muntah darah**

Tuesday, March 8, 2011

Update : Live on you tube ? ding dong .. !! ~

Assalammualaikum .. 

Pe akan jadi bila CY live on you tube ?? Jawapannya x jadi apa² la .. 
Adeh lapanya perut .. x sabar mlm ni nk steamboating bersama Amalina + Aiman + Fit + Hajar .. nak ajak ramai² ssh lak .. maklumla , cost of living is very high .. cost of mkn mende tu pn agak mahal la .. maybe la kan .. pd sstgh org .. tp pd CY mmg thats affordable .. :) bkn apa .. CY mmg cerewet bab² makan ni .. CY likes "good food" !! harga blkg kira .. janji sedap + tempat & service terbaek !! bkn pe .. sbnrnya CY percaya yg pe yg anda mkn mnunjukkn personaliti anda .. bkn CY ckp x leh mkn kt gerai² kt street .. tp agak² la kan .. tang kebersihan mmg perlu diambil kira .. prioritas bak kata Indonesian .. :) 

OK .. nk cite sket psl minah bengong kt opis CY ni .. dh la cha ya nun alip .. bwk kete Lancer Putih .. uish kete tu dh la kete idaman CY , bila dia bwk CY rs mcm x kena la !! ish .. nk nk bila tau attitude dia yg kiasu tu ... bak kata May , stuck up .. agak² minah tu phm x pe tu "stuck up" .. CY rs x .. sbb BI dia mmg ke laut .. harapkn keje sini dh lama jek la .. kalo kuar n kje tempat len .. CY rs ngan attitude dia centu , lama dh kne pijak² ngan org ! kt sini leh la ko blagak ek .. kuar tgk ! 
Nk tau nape CY panas ht mendidih² ngan minah tu ?? Sbb dia ni mcm gud² jek .. mcm smart² jek gayanya .. slumber intercom CY yg baru jek masuk opis pepagi buta yg ngah duk btanya kabo ngan staff CY suh ttp pintu a/c dept .. erk .. tetiba lak meroyan betina ni ek .. uish kasar ek ayat CY ? mmg pn ! ngan ppuan tu mmg patut kasar² psl dia pn kojaq gak !! even staff CY pn sentap jap nape tetiba i/com suh ttp pintu .. pdhal lom time gik kot .. tu nk ckp kami bising la tu .. uish ko kalo rs nk tempat sunyi sepi p keje ngan monyet la ! mmg sesuai ngan fiil ko yg x reti nk bersoSIAL tu .. no wonder la ko centu ek ......... ekeke .. xpe la kan , selagi CY ley sabar , CY sabar la ek .. kang aku dh x leh sabar , jgn pggl aku CY kalo kete lancer putih yg x sesuai aku tgk ko bwk tu .. kne simbah cat merah ! wakaka ugutan ni .. CY leh dikenakn tuduhan mengugut ni ! ding dong !! DE AKU KESAH ?! mmg bbtl panas ht ngan cha ya nun alip tu dr Monday gik .. dh la x cun , gem lak tu .. CY pn gem gak la .. tp rs mcm 1 juta kali lg cun dr dia kot .. wakaka ... ok bab ni mmg perasan , tp de la sket betulnya .. x caye tny ngan Amalina .. hahahahahahahaa LOL !


OK .. pe kne mgena cite psl mkn ngan youtube agaknya ek ? adehhh .. CY pn dh pening ni .. sbb lapa sgt ! adehh .. sbb tu cite psl mkn kt atas tu .. :D 
Sbnrnya ceni .. ms CY karok aritu , leh plak de staff yg duk ngambik video CY ngan Matt Anip ngah karok lagu Seiring Sejalan .. ewahhhhhhhh .. seiring la sgt .. haram !! ~ :p
pastu ms kami duk tergedik² karok lagu Selangit , de gak video !! 
Nak dijadikan cite >> kedua² video telah diupload lam laman sesawang you tube !! So , kt sini CY nk share le video senget + sengal itu utk tatapan korg .. adeh ayat perasan lg kn kn kn ? tp xpe .. kalo CY perasan pn bkn nyusahkn org len .. paling2 kne bahan sket² jek kn .. ? hehe .. k la ... nnt tgk le ek video poyo kami tu !! ;) sampai bertemu lagi .. Wassalam ..

 
Haa .. yg ni video Selangit !! wakakakaa ..

Haa .. yg ni ngan Anip .. Seiring Sejalan ... Cap Ayam !! haahaha .. ;)

P/s : 
Apsal la tenet kt opis ni mcm tetttttttttttttttttttttttttttt ?!! JY tlg la kasi tukar unifi sblm CY tensen sbb nk FBking ssh !! bwekkkkkkkkkkkkkkkk .. 
**Ssghnya tacing itu indah , tp kalo tacing lebih² leh muntah darah**

Sunday, March 6, 2011

Update : DIA datang lagi + Bila CY Karok di Resepsi K.Tini >> Hancus ! ~

Assalammualaikum .

Tanpa sedar dh masuk bulan 3 kan ? Tau tau , tetiba selak calendar , eh .. dh bulan March .. dalam pale otak CY ni , dh terbayang2 situasi yg bakal dihadapi utk 5 bulan yg akan datang ! situasi yg amat2 ditakuti oleh CY ..  tp pe leh wat ? dh mmg time tu la CY akan berpeluang jd 'The Hulk' kat opis tu .. time tu la nk ngade2 mtk mcm2 ngan boss (tu pn kalo dia layankan la) .. 
Lepas ni .. segala xtvt bersuka-ria / berjimba / lepaking / ngabihkn duit & masa .. semuanya akan diBACKSPACE dari hidup CY .. sampai la situasi kembali seperti sedia kala .. bila DIA dtg lagi , jgn ckp CY ... sume penghuni opis CY turut merasai kehadirannya ! ajaib bukan ? haha !
Haihh .. masa tu nanti Ma akan kembali menggelarkn CY >> ORG GILA / BANGLA BANCUH SIMEN .. nk tau nape ?? sbb bila DIA dtg , CY akan termimpi2 sampai ngigau + balik lewat + p opis time weekend + cuti umum .. bak kata bbdk skrg le , "ngalahkan bangla !" ... sian kan ngan bangla ? xde pasal tetiba nama depa yg femes ! x puas ht btl la .. ehehe .. 
Masa tu nanti , CRSians x yah la nk tny mana CY p .. tu pn kalo dorg concern nk tny la kan .. mana la tau x kisah CY xtrn TT .. kalo x kisah pn x ngape le .. teman pn x tacing .. kalo tacing pn xde le sampai 1 bln .. hehe .. penat la plak nk tacing lebih2 .. kang muntah darah bbtl , risau plak .. tau2 p check up ... "CY , dukacita sy maklumkn .. anda menghidapi kanser hati tahap 4 ..." (de bape tahap sbnrnya pn CY x sure .. kekonon yg ke 4 plg kritikal la ..) .. masa tu nnt agak2nya mesti CY dh kurus kering ek .. haha .. ye le kn selalunya org sakit ni kurus jek ... sbb tu la CY salu jwb "CY sihat jek , kalo kurus tu tandanya sakit le tu " .. kalo de yg tny CY sihat ke x .. :) 
>> Moral of the story is : CRSians x yah la nk nyampah2  sgt kalo CY nyemak lam sume xtvt yg korg organize ..  sbb itu mungkin kali terakhir .. hohoho .. :D 

OK .. ni nk cite sket psl resepsi Kak Tini yg CY x sabar² nk p tu .. kat bwh tu nnt korg leh le tgk sket pic² yg CY snap !! byk gak pic sbnrnya .. tp kalo nk upload sume tampal lam blog ni , gamaknya seminggu la baru abes upload .. so yg ni sket dulu la .. kalo nk byk2 cek out dr FB album CY ek .. uish ayat mcm ayat artis kan ? budget mcm ramai nk sgt tgk pic² tu la kan .. budget mcm ramai org baca blog CY ni .. anyway pd yg sudi singgah blog CY yg x seberapa ni , CY nk kish sket .. muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kt pp korg ! thanks !! jasamu dikenang .. hny Allah dpt balas .. :) 
Smlm mmg best !! sbb dpt jumpa ramai ex-PSYap & Associates yg dh melebarkan sayap masing² ke company len .. staff super senior mcm encik Aznee yg sgt² digeruni oleh trainee dulu² .. sama la ngan CY ! takut gak ngan org tua tu .. tp salu jek nk cari psl ngan dia .. wakaka .. tp encik Aznee mmg la auditor sejati ! ~ haha ..  

Tapi nk tau x pe yg palinggggggggggggggggggggggggg BEST skali ? Sbb de KAROK ! .. haha .. sbnrnya CY ni agak pemalu la kalo nk karok kt dpn live audience ni .. gila !! ingat konsert Maher Zain ke ? uish .. mana nk sorok muka n bdn CY yg comey ni ?? haha .. tapi , disebabkan CY dh janji ngan K.Tini utk nyanyi ms kenduri dia , so CY terpaksa la nyanyi gak kan .. takut² nnt dibuatnya dia heret CY ke tmpt karok tu .. mmg ms tu x dapek den nk nolong la ! so , CY pn decide nk karok .. mcm x caye la plak ! ingat  lg .. de skali jek kot nyanyi dpn live audience ramai centu , ms kenduri kawin adik CY dulu .. perghh .. ms tu mcm artis .. hehe sbb abg DJ leh plak ajak CY duet ngan dia lagu yg sama CY nyanyi ngan adik CY .. wakaka .. 
Smlm CY karok 5 lagu .. melampau kan ? mcm kenduri family sendrik la plak kn?  sbnrnya kalo CY n bbdk opis x start karok .. mmg x ramai org yg berani nk nyanyi smlm .. hehe .. kiranya kami ni 'pencetus fenomena' la .. wakakaka ! sib bek de Matt Anip smlm .. sian dia x tau lagu Seiring Sejalan tp kne gak karok ngan CY sbb CY nk gak nyanyi lagu tu ! hehe ..
Haaa .. pastu part yg paling klaka .. bila abg K.Tini ajak duet ngan dia ! ewahhhh rs mcm artis la plak .. wakkakaakaka .. adeh mmg enjoy la kenduri KT smlm !! x kn dpt CY lupakan sampai mati !! pasni .. rs mcm x malu dh kot kalo nk nyanyi dpn live audience .. hakhak .. 
Nk tau CY nyanyi lagu pe ? 
Seiring Sejalan >> Doa Buat Kekasih >> Menaruh Harapan >> Kau tetap dalam anganku >> Selangit ..  
OK la .. CY nk ucapkan jutaan thanks pd K.Tini yg sudi menjemput CY g kenduri anda ! Congrats on your wedding !! May Allah bless you n asmadi along the journey ! Wishing you a blissful wedding .. ccpt dpt baby ok ?! hehe .. muahh XOXO 
Lama benar la nk upload video nyanyi smlm .. dpt amek 1 video jek ms nyanyi lagu Selangit .. sedih tul la .. kalo de video nyanyi Menaruh Harapan leh la CY bg K.Anne dgr .. lagu tu mmg la lagu CY sbb mcm CY la .. menaruh harapan .. :) semoga rahmatNya akan terus melimpahi hidup CY .. Amin .. 


OK la .. CY nk mengundurkn diri dulu la .. lapa benar rasanya .. dh sangap Subway lak tetiba ! adeh .. senget tul la .. :) haa .. sblm lupa .. lam post sblm ni CY de ckp psl baju yg CY beli kan .. ha .. tu le bajunya yg CY kai ms kenduri smlm .. amacam ? nampak kurus x ? ce komen sket .. wkakakaakaka .. :p

Wassalam .. 


**Sesungguhnya Tacing itu Indah , tapi kalau Tacing lebih² leh wat Muntah Darah**