There was an error in this gadget

Sunday, March 6, 2011

Update : DIA datang lagi + Bila CY Karok di Resepsi K.Tini >> Hancus ! ~

Assalammualaikum .

Tanpa sedar dh masuk bulan 3 kan ? Tau tau , tetiba selak calendar , eh .. dh bulan March .. dalam pale otak CY ni , dh terbayang2 situasi yg bakal dihadapi utk 5 bulan yg akan datang ! situasi yg amat2 ditakuti oleh CY ..  tp pe leh wat ? dh mmg time tu la CY akan berpeluang jd 'The Hulk' kat opis tu .. time tu la nk ngade2 mtk mcm2 ngan boss (tu pn kalo dia layankan la) .. 
Lepas ni .. segala xtvt bersuka-ria / berjimba / lepaking / ngabihkn duit & masa .. semuanya akan diBACKSPACE dari hidup CY .. sampai la situasi kembali seperti sedia kala .. bila DIA dtg lagi , jgn ckp CY ... sume penghuni opis CY turut merasai kehadirannya ! ajaib bukan ? haha !
Haihh .. masa tu nanti Ma akan kembali menggelarkn CY >> ORG GILA / BANGLA BANCUH SIMEN .. nk tau nape ?? sbb bila DIA dtg , CY akan termimpi2 sampai ngigau + balik lewat + p opis time weekend + cuti umum .. bak kata bbdk skrg le , "ngalahkan bangla !" ... sian kan ngan bangla ? xde pasal tetiba nama depa yg femes ! x puas ht btl la .. ehehe .. 
Masa tu nanti , CRSians x yah la nk tny mana CY p .. tu pn kalo dorg concern nk tny la kan .. mana la tau x kisah CY xtrn TT .. kalo x kisah pn x ngape le .. teman pn x tacing .. kalo tacing pn xde le sampai 1 bln .. hehe .. penat la plak nk tacing lebih2 .. kang muntah darah bbtl , risau plak .. tau2 p check up ... "CY , dukacita sy maklumkn .. anda menghidapi kanser hati tahap 4 ..." (de bape tahap sbnrnya pn CY x sure .. kekonon yg ke 4 plg kritikal la ..) .. masa tu nnt agak2nya mesti CY dh kurus kering ek .. haha .. ye le kn selalunya org sakit ni kurus jek ... sbb tu la CY salu jwb "CY sihat jek , kalo kurus tu tandanya sakit le tu " .. kalo de yg tny CY sihat ke x .. :) 
>> Moral of the story is : CRSians x yah la nk nyampah2  sgt kalo CY nyemak lam sume xtvt yg korg organize ..  sbb itu mungkin kali terakhir .. hohoho .. :D 

OK .. ni nk cite sket psl resepsi Kak Tini yg CY x sabar² nk p tu .. kat bwh tu nnt korg leh le tgk sket pic² yg CY snap !! byk gak pic sbnrnya .. tp kalo nk upload sume tampal lam blog ni , gamaknya seminggu la baru abes upload .. so yg ni sket dulu la .. kalo nk byk2 cek out dr FB album CY ek .. uish ayat mcm ayat artis kan ? budget mcm ramai nk sgt tgk pic² tu la kan .. budget mcm ramai org baca blog CY ni .. anyway pd yg sudi singgah blog CY yg x seberapa ni , CY nk kish sket .. muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kt pp korg ! thanks !! jasamu dikenang .. hny Allah dpt balas .. :) 
Smlm mmg best !! sbb dpt jumpa ramai ex-PSYap & Associates yg dh melebarkan sayap masing² ke company len .. staff super senior mcm encik Aznee yg sgt² digeruni oleh trainee dulu² .. sama la ngan CY ! takut gak ngan org tua tu .. tp salu jek nk cari psl ngan dia .. wakaka .. tp encik Aznee mmg la auditor sejati ! ~ haha ..  

Tapi nk tau x pe yg palinggggggggggggggggggggggggg BEST skali ? Sbb de KAROK ! .. haha .. sbnrnya CY ni agak pemalu la kalo nk karok kt dpn live audience ni .. gila !! ingat konsert Maher Zain ke ? uish .. mana nk sorok muka n bdn CY yg comey ni ?? haha .. tapi , disebabkan CY dh janji ngan K.Tini utk nyanyi ms kenduri dia , so CY terpaksa la nyanyi gak kan .. takut² nnt dibuatnya dia heret CY ke tmpt karok tu .. mmg ms tu x dapek den nk nolong la ! so , CY pn decide nk karok .. mcm x caye la plak ! ingat  lg .. de skali jek kot nyanyi dpn live audience ramai centu , ms kenduri kawin adik CY dulu .. perghh .. ms tu mcm artis .. hehe sbb abg DJ leh plak ajak CY duet ngan dia lagu yg sama CY nyanyi ngan adik CY .. wakaka .. 
Smlm CY karok 5 lagu .. melampau kan ? mcm kenduri family sendrik la plak kn?  sbnrnya kalo CY n bbdk opis x start karok .. mmg x ramai org yg berani nk nyanyi smlm .. hehe .. kiranya kami ni 'pencetus fenomena' la .. wakakaka ! sib bek de Matt Anip smlm .. sian dia x tau lagu Seiring Sejalan tp kne gak karok ngan CY sbb CY nk gak nyanyi lagu tu ! hehe ..
Haaa .. pastu part yg paling klaka .. bila abg K.Tini ajak duet ngan dia ! ewahhhh rs mcm artis la plak .. wakkakaakaka .. adeh mmg enjoy la kenduri KT smlm !! x kn dpt CY lupakan sampai mati !! pasni .. rs mcm x malu dh kot kalo nk nyanyi dpn live audience .. hakhak .. 
Nk tau CY nyanyi lagu pe ? 
Seiring Sejalan >> Doa Buat Kekasih >> Menaruh Harapan >> Kau tetap dalam anganku >> Selangit ..  
OK la .. CY nk ucapkan jutaan thanks pd K.Tini yg sudi menjemput CY g kenduri anda ! Congrats on your wedding !! May Allah bless you n asmadi along the journey ! Wishing you a blissful wedding .. ccpt dpt baby ok ?! hehe .. muahh XOXO 
Lama benar la nk upload video nyanyi smlm .. dpt amek 1 video jek ms nyanyi lagu Selangit .. sedih tul la .. kalo de video nyanyi Menaruh Harapan leh la CY bg K.Anne dgr .. lagu tu mmg la lagu CY sbb mcm CY la .. menaruh harapan .. :) semoga rahmatNya akan terus melimpahi hidup CY .. Amin .. 


OK la .. CY nk mengundurkn diri dulu la .. lapa benar rasanya .. dh sangap Subway lak tetiba ! adeh .. senget tul la .. :) haa .. sblm lupa .. lam post sblm ni CY de ckp psl baju yg CY beli kan .. ha .. tu le bajunya yg CY kai ms kenduri smlm .. amacam ? nampak kurus x ? ce komen sket .. wkakakaakaka .. :p

Wassalam .. 


**Sesungguhnya Tacing itu Indah , tapi kalau Tacing lebih² leh wat Muntah Darah**
















No comments:

Post a Comment