There was an error in this gadget

Thursday, March 10, 2011

Update : Ilmu utk dikongsi >> Doa Memohon Jodoh :)

Assalammualaikum .

Ok .. memandangkn arini ari khamis malam JUMAAT , CY rasa macam x best lak kalo nk share update aktiviti2 lagha (sebutan mcm dh betul tp kalo ejaan salah , CY mtk maaf ek ..) .. so kali ni entry CY nk share kn doa yg insyaallah dapat membantu insan-insan yg senasib ngan CY .. insan yg masih mencari ataupun menanti saat tibanya prince charming ngan kuda putih yg ensem ..  doa memohon jodoh .. mcm yg kita selalu dengar kan , org kata sbnrnya berdoa ni pun de hikmahnya , de caranya .. pe kata2 yg kita ucapkan lam doa tu pun kne  la betul .. x leh main buh jek .. semuanya de tertib .. mcm solat gak la .. :) uish tetiba rs mcm ustazah x bertauliah la plak ...
Sbnrnya CY dpt doa ni dr notes yang disharekn dr seorg sahabat .. tertarik btl nk melihat notes tu , mana x nya .. bila tgk perkataan "JODOH" jek .. menggeletik la nk tau pe isi kandungannya .. wakakakaka ... 
Jadi utk manfaat kita bersama , meh le CY sharekn kat lam blog CY yg x bape nk de org baca .. hahaha .. semoga sahabat2 CY sume mendapat sedikit sebanyak manfaat darinya .. apa yg penting ialah kita terus berdoa pd yg Maha Berkuasa ... segalanya adalah ketentuanNya .. "kun fa ya kun" .. :) 


Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang


Ya Allah...
Seandainya telah Engkau catatkan...
Dia milikku tercipta buatku...
Satukanlah hatinya dengan hatiku...
Titipkanlah kebahagiaan antara kami...
Agar kemesraan itu abadi...

Ya Allah...
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani...
Seringkanlah kami melayari hidup ini...
Ketepian yang sejahtera dan abadi...
Maka jodohkanlah kami...

Tetapi Ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku...
Bawalah dia jauh daripada pandanganku...
Luputkanlah dia dari ingatanku...
Dan periharalah aku dari kekecewaan...

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan...
Menolak bayangannya jauh ke dada langit...
Hilang bersama senja yang merah...
Agarku sentiasa tenang...
Walaupun tanpa bersama dengannya...

Ya Allah yang tercinta...
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu...

Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku...
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui...
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini...

Ya Allah...
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku...
Di dunia dan akhirat...
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini...
Jangan Engkau biarkan aku sendirian...
Di dunia ini mahupun di akhirat...
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran...
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup...
Ke jalan yang Engkau redhai...
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah...

Ya Allah...
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat...
Dan periharalah kami dari azab api Neraka...

Amin...amin...Ya rabbal 'aalamin.

Semoga berkat doa ini , bersama2 kita mendapat jodoh terbaik .. Amin .. 

p/s : rajin2 la click kt iklan tu ek .. tolong CY ye .. thanks ! muahhhhhhhhhhhh ... ;)

**Sesungguhnya tacing itu indah , tp kalo tacing lebih2 leh wat muntah darah**

No comments:

Post a Comment