There was an error in this gadget

Sunday, March 20, 2011

Focus CY , FOCUS ! Walaupun x mampu tersenyum lagi ~



Thanks to abg Z utk bantal panas ni !! Appreciate it .. nanti CY promote ek .. ngeee .. ~ 
Assalammualaikum .

Pagi yang indah hari ni .. sesi mencari konklusi sendirian tanpa teman .. single itu INDAH .. haha ..
Tiada yg tak indah tentang hidup ini .. kerana semuanya ditentukan oleh Allah .. setiap sesuatu dugaan , masalah , kegembiraan & segala-galanya adalah INDAH kerana ianya adalah titipan dari Allah utk semua hamba-hambaNya ... lately ni CY terpanggil utk membaca artikel dari blogger hebat , Pahrol (genta-rasa.com) .. thanks pd Amalina (staff CY) yg berkongsi blog ini dgn CY ... indah sungguh setiap artikel nukilan beliau .. membuatkan CY leka melayari blog beliau ...  seandainya ada sahabat2 CY yg mmg minat blogging , mmg CY syorkn la blog tu ! terbaek .. berbagai-bagai info yg leh kita dpt dr blog ni .. :) thanks to Ustaz Pahrol atas nukilan2 indah tu .. ia bagaikan ubat utk jiwa CY .. ~

“Cintailah sesuatu itu sekadar saja, berkemungkinan ia akan menjadi kebencianmu pada suatu ketika, bencilah yang engkau benci itu sekadar saja, berkemungkinan ia akan menjadi kecintaanmu pada satu ketika.” (petikan dari entry >> Frust dalam bercinta)

Ketika ini , CY dh nekad utk terus focus pd matlamat CY 2011 ni ... kebaya challenge ... CY kne make sure CY leh masuk dalam kebaya tu ! haha .. kalo x .. sedih nya x tau nk ckp le .. tp CY bkn nk kurus mcm amoi kt lam pic tu .. janji dpt turunkan 25 kg by 11.11.11 ... pastu CY akan teruskan Atkins Diet CY tu sampai bebila .. CY akan teruskan utk x mengambil heavy carbo >> Nasi , Pasta , Noodles , Starchy products & etc ... semoga CY akan terus tabah & nekad utk menjalankan hari2 mendatang dgn terus berdiet ! sbb CY nk sihat .. takut kena penyakit mcm Ma & Abah .. doakan kejayaan CY ye .. mekasih ~ 
CY kne terus focus dgn kerjaya CY ! so , CY kne lupakan semua benda yg leh watkan CY sedih .. semua kenangan2 bodoh yg leh watkan CY hanyut + lupa pd tggjwb CY ! Peak period dh start dah utk a/c dept , so CY kne la KUAT & TABAH ... walaupun kali ni , xde org yg leh bg CY support selain staff2 CY ! chaiyok2 CY ... CY mampu berdikari + mengharungi peak period kali ni tanpa 'dia' ! Oh yeah .. 

Sampai bertemu lagi .. semoga hari2 sahabat2 CY , sentiasa seindah suria .. ~ 
Kebaya Nyonya ~

No comments:

Post a Comment