There was an error in this gadget

Sunday, January 16, 2011

Update : AJAIB tapi BENAR ...

Assalammualaikum ...

OK ... hari ini dalam sejarah (16 Jan 2011) ... macam tak caye la ! Sesuatu yang ajaib telah melanda diriku ini .... (buruk benar BM C.Yana neh ... sbb tu lg selesa post lam BI .. tp xpe arini malas nk pk vocab yg gempak2 sbb tu post lam BM ... wakakaka CY senget !!!!) 

OK ... sebelum CY cite ngan lebih lanjut ...di sini CY nak mengucapkan jutaan Tahniah pd staff CY yg tersayang iaitu Cik Ainan Ghazali atas pertunangan beliau pada hari yg indah ini !! Semoga pertunangan itu akan membawa ke gerbang perkahwinan hendaknya !! Semoga berbahagia ... tamo cuti lelama ye ... nanti keje x siap la plak ... ! Congrats dear !!

OK .. mesti sume tertanya2 apakah perkara yg tersangat ajaib yg telah berlaku pd pagi yg hening itu ... Hohoho ... citenya lebih kurang ceni la ....
Seperti kebiasaan la kan, weekend mmg la CY tak akan pernah tinggal utk menyemakkan diri kat Taman Pudu Ulu untuk aktiviti riadah yg bese CY lakukan (jogging + brisk walking + cuci mata + lompat bintang + mcm2 lg la ) ... apsal CY suka p sana ? sbb kat sana x bape nak ramai org sgt ... CY kan pemalu yg amat so x reti la nk p tempat yang ramai2 org neh ! Macam bese la kan, CY mmg lg suka p sorg2 sbb kkdg kalo ajak org ssh la ... sbb pe ? sbb nanti manyak sgt alasan n urusan yg dorg nk wat ... so memandangkan CY yg nk kuruskan bdn , so apsal nk melibatkan insan n manusia lain kn ? Lagipun kalo CY p sorg2 kalo de org yg nk ngorat , xde la dia nmpk kwn2 CY yg cun tu dulu kn ? Kalo dia nampak dorg dulu, sah2 x kan nampak CY yg x cun neh ! (yg ni mmg sgt2 poyo n perasan ayatnya ! senget ye CY neh !) 
OK .. lepas CY abes jogging + brisk walking and before CY wat lompat bintang , CY akan make sure CY guna satu apparatus exercise yg de kt sana , yg kekononnya la leh slimkn waist line ... so masa ngah best2 wat mende tu ... dtg la sorg makcik ni nk guna mende tu ... so CY yg ngah duk leka wat mende tu , sambil dgr stock lagu2 sadis lam hp BB cap ayam CY tu wat x nmpk jek la makcik tu ... pastu pas dh abes guna mende tu , sblm CY nk blah nk p cari spot nak wat lompat bintang n yg lain2 , makcik tu tegur CY ... eh eh makcik neh apsal neh (getus CY lam ht .. dh la ngah bpeluh2 neh .. kalo nk wat menantu pn tgu la CY mandi wangi2 n mekap cantik2 dulu ... wakakkakaa) ... 
 
Mukadimmah yg makcik HOT tu bg mmg la sgt2 cliche ye ... dialog adalah spt berikut ... sila baca dgn teliti dan penuh emosi dan kejelesan ye ... 

Makcik Hot : Adik ni stay mana ? 
CY : Yana duk Ampang ... Taman Cahaya Indah ... auntie ? 
Makcik Hot : Auntie stay dekat2 sini jek ...  selalu dtg sini ke ? 
CY : A'ah ... mmg suka brisk walk kt sini ... convenient n dekat ngan umah ... auntie ? 
Makcik Hot : Selalu la jugak ... wah cantik ye kulit ... selalu p spa ye ? (siap duk belek2 tgn CY)
CY : Ek? Spa ? Ish tade la auntie ... bese2 jek ... tapi mmg every weekend if possible , Yana akan wat facial and lulur sendri kt umah ...
Makcik Hot : Patut la kulit cantik ... dh la putih ... (lam hati CY : Putih ke aku ni makcik oiiiii ?!!)
CY : Eh ... xde la makcik .. bese jek ... nk g spa hari2 x mampu la yana .. so kne la blaja wat sendri kt umah ... :)
Makcik Hot : Pastu makan jamu kan ? 
CY : Eh .. cemana auntie tau ni ? Mmg yana mkn jamu pun ... sbb mmg ngah diet n dlm proses nk fit kan bdn neh.
Makcik Hot : Auntie tau la ... tgk pn tau ... (pelik la makcik ni ... de ilmu kah ? wakaka ... dh sama ngan K.Anne dh neh ... menakutkan la !!)
CY : Hehe hebat la auntie ni .. auntie pn cantek ! HOT .. umur bape ye ?
Makcik Hot : dh 60 + dh ... (fuhhh umur dh 60+ tp bdn mantap !! adehhh seksa kot rsnya nk jd HOT mcm auntie neh at tat age .. hohoho)
CY : WOW !!! cemana auntie jaga bdn ek ? nk kne berguru neh !! (hebat tul la makcik neh !! ternganga jap mulut CY)
Makcik Hot : Mcm yana la ... mkn jamu ... OK la ... dh lambat la ... nak balik dulu ... p pasar ... yana jaga diri ye ... jgn stop mkn jamu ye ... nnt kulit yana lg cantik ... awak dh mmg sedia cantik nnt lg cantik ... (mak aihhhh kembang kuncup jap idung CY dgr auntie tu ckp centu ... cantik ke ? adehhh kalo la CY cantik kan , lama dh de bf ... ni la ni mana de org nk .. sob sob sob ... mana nk cari kedai jual BF ek ? BF ensem + baik + soleh + understanding mcm Shinosuke 1 !! haha mcm order big mac kt mcD la plak .. huhu)
CY : Auntie pn sama ye ... take care !! thanks ! :) 

Amacam ? Pelik dan ajaib kan ? Mama n abah CY pn x penah tegur kulit cantik ... pdhal hari2 duk tgk CY wat facial sume tu ... hohoho ...
Terasa sgt2 teruja la bila de org tegur centu ... org yg x dikenali lak tu ... mcm jatuh dr langit la plak ... ternyata la kan x sia2 usaha CY nk jaga kulit ni ... ingat senang ? perlukan komitmen yg tinggi tau x ? time nk lulur tu lg la sadis ... 1 jam lam bathroom ... pastu nk wat facial steaming lg ... pastu kai masker yg CY wat sendri lg ... tapi mmg btl2 x sangka la de org tegur centu ... tersenyum lebar kot CY ms tu kekeke ... x sabar2 rasanya nk dpt berat dan ukuran bdn yg CY idamkan tu ... nk kne usaha lebih lg ... x mampu CY nk sabotaj diri sendri ... CY kne buktikan pd 'dia' yg CY pn leh dpt 6 pack mcm 'dia' ... eh eh salah salah !! bkn 6 pack la ... kne buktikan yg CY leh fit mcm yg dia cadangkan dulu tu ! nak tau x ? pas mkn Jamu Mak Dara ni , bdn x rasa lesu ... pastu x cepat penat !! dalaman bkn rs hebat ! ewahhhh mcm duta produk la plak ... ngeh ! skrg ni CY rs lebih bersungguh2 sbb de ramai gak la yg tegur CY dh susut skit ... sikit pn xpe la kan ? dr x susut lgsg ... pastu baju kurung CY dh mcm baju kurung org lain la plak ... besar gedabak ! x sangka dulu CY sebesar itu (ceh !! ayat mcm dh trn 25 kg jek waaakkakkaka) .. 
Baru2 ni CY de terbaca lam paper pe ntah psl Jennifer Hudson .. kenal x ? ala ... yg penah masuk American Idol dulu tu ... dulu dia ni saiz 16 tau ... besar tu ... lebih kurang saiz CY ni la ... gem btl kami ni kan ?! muahaha ... tp pas dia ikut Weight Watchers Diet Program , skrg ni saiz dia ialah 4 ... bayangkan la kan , kalo dia leh turunkan berat n saiz bdn sampai centu ... nape CY x leh kn ? Inspired gak sbnrnya bc psl dia tu ! Cemana CY diinspirasikan oleh blog Saya Nak Kurus tu la .. :)

OK lah .. dh penat la bebel ... esok2 la sambung balik ngan update yg lain ek ? Haa ... sblm tu CY nk ucapkan thanks pd sume pembaca blog CY neh ... thanks a lot !! rajin2kn lah jari jemari anda click kt iklan nuffnang kt atas tu ek !! mekasih ! CY syg korang !

Shinosuke : Saya pun rindu awak juga ... Thanks sbb awak x lupakan saya ... We're even OK ? BFF sampai bebila OK ? TC dear ... ! 

No comments:

Post a Comment