There was an error in this gadget

Tuesday, January 4, 2011

Tragedi Penutup 2010 Keluarga Datuk Azlan

Assalammualaikum.

Hohoho ... Minggu lepas, adik perempuan C.Yana (Azrin) dan adik lelaki bongsu (Azizul) ditimpa kemalangan. Adehhh kesian ngan adik² aku neh ... malang betul nasib dorang kn ? 
Yang sangat² membuatkan kami sekeluarga panik ialah bila seminggu sebelum tu adik CY yang keje kat PD tu, si Azrul pun eksiden gak ! Alahaiiiiii .... pe nak jadi la kan ? Panic gila mama ngan abah aku bila tengok si Azrin terbaring kat tepi jalan tu ... yg si GJoel leh plak bjalan²...ye la kan dia yg bwk motor x kne teruk sangat, akak dia tu yang teruk sampai kena masuk OT sbb doc nk cuci lutut .
Yang wat CY sakit hati sesangat tu, Azrin terbaring kat tepi jalan tu dekat ½ jam tunggu ambulans ! Sangat² bangang ok ! Dia dh la mengerang kesakitan, ambulans lak ke jadah p mana ntah !
Masa CY sampai kat lokasi kejadian tu, dia dh terbaring, Gjoel leh lagi berdiri tapi tangan n lutut dia luka² teruk gak la ... Azrin terbaring sambil nanges, lutut dah tkuar tulang CY tgk ! Last², CY call 999 maki hamun sket apsal x sampai² ambulans ! 10 minit lepas tu, sampai dh ambulans tu. Cemana ntah polis yg sampai awal kt tmpt kejadian tu call utk ambulans. Pelik gak CY neh! 
Lama gak aku ngan family sume tgu outcome psl Azrin ni..sib bek xde pape. Cuma lutut tu jek la yang sadis sket. CY plak yg nak kena tolong nurse ni tolak Azrin ke OT sbb x cukup staff . Uish tanggungjawab berat tu! Haha ... Gjoel lak sib bek x yah warded sbb luka2 jek ... sib bek la kaki dia yang penah patah dulu xde pape lam eksiden kali ni . kalo x pening gak pale aku nk melayan kang ! Mama la yang stay kat ward utk layan Azrin . CY lak duk umah jadik bibik terhormat ! Haha
Ramai gak org yg datang nengok adik aku ni ... yg mmg salu de tentulah x lain x bukan si Mamat (bf Azrin) . Anyway thanks utk sume org yang datang jenguk dia ! Keprihatinan korang sume hanya Allah yang dpt balas :) .
Semalam (3/1/11) dia dh discharge dr Hospital Ampang . Alhamdulillah . 

Ni nk share skit pic poyo² CY kt Hospital Ampang (hahahaha) : 




Tgk la pic tu ... sian kan ngan Azrin ? Bape tebal kang weh nk tepek concealer nak bg muka ko cantik masa kawen kang ? Haihhhh bek amek tindakan cepat skrg ye ! Kalo x berparut kang x cung plak ! Hahaha U go Sis ! 

Shinosuke : :) 

No comments:

Post a Comment