There was an error in this gadget

Sunday, March 7, 2010

2010 - Turning Point...???!!!

Assalammualaikum..~
hmm..wonder what this entry implies rite..?
what kindda turning point..? turning to where..?

hmm..b4 aku proceed ngan cite psl 'turning point' tu..rs nk share sket psl pe yg jd spnjg aku x update entry ney..hmm walaupn tau xde org bc blog ni..tp ttp gak rs tpggl nk update..kire ms my history book la..record sume yg jd..so tat aku x lupa pe yg aku pnh lalui..suka or duka..sihat or sakit..

hmm..aku x pnh cite kt blog ney psl pe yg jd bile aku cuba nk tlg Fara utk konon2 tlg ushakn 1 boy tu..usha = YM ok..last2 skali aku lak yg kne balik ngan dia..alahai..siap kne maki complete set..tp aku x kisah, x kecik ht pn..sbb aku yg memula tipu dia kn..

so..aku redha n pasrah jek la bile die wat wyg konon2 kwn EX BF aku..pastu tny mcm2 soklan yg ala2 mcm S***..seyes rsnya soklan ney kalo tny ngan awek2 yg salu cntrl ayu n ala2 lemah lembut rsnya dh kne mrh..sib bek la aku ni jenis yg x mkn dlm sgt..tp sbb dlm ht de tmn, aku nanges gak la..ye la..dh die bukak topic psl EX BF aku..adehhhhh sedey & sadis tol!!

nk dijadikn cite..tetiba 1 hr yg hening..dikala aku duk ngah pk bape la ex bos aku nk byr pas offer aku keje balik ngan die..ahaks..tetiba masuk lak 1 instant msg lam kotak YM aku tu..adehh aku rs mcm kenal sgt2 id YM tu..

adehhh pe lg la yg ko nk mat oi..? rintih aku lam ht aku..aritu siap kaw2 maki aku..(n skali lg aku tegaskn yg aku x kisah n x lut pn ngan makian itu..sbb aku tahan maki..haha..)..
ghope2nye adehhh tu id kwn Fara tu..adoiiyai..aku dh cuakk sket la..ye la die ni nk pe lg kn..? dh maki2 aku blahhhhh la..pe lg ko nk kn..???? blahhh blahhh shooooooooooooo!!!!!!!!!!
hmm..tetiba pelik lak..dia guna bhs yg sgt2 bhemah..adehh mcm x caye jek die ney si dia yg maki aku tu ari..mesti die de mslh ney sbb tu cr aku balik..mslh pe ek agak2nya..? siap tny aku miss dia ke x.? adoiiii nape aku nk miss org yg aku x pnh knl..? aku pn lyn mcm bese la..mcm aku lyn kwn2 aku..sbb dia ni pn kwn aku kn..so xde sbb aku nk ignore dia kn..

dia mcm len la plak..siap mtk no hp..n sbg lgkh2 bjaga2 aku call Fara utk tny patut kah aku bg no hp aku..ye lah sbb Fara yg lbh knl ngan dia kn..adehh ayat2 sume puitis smcm jek..siap ngan shakespeare nyer piece lak tu..adehhh mana nk dpt LELAKI yg suka literature n tau sume psl shakespeare n suka mbaca..alahai rsnya dia mcm Zubir..suka mbaca..sgt2 suka kot..sgt2 rs rndh diri ngan ilmu yg aku ada..sbb die mcm tau sume..pastu vocab dia x yah ckp la..adoiiiiiiiiiiii sy sgt2 rs rndh diri..walaupn mmg sy rndh dr dia..sbb die 178cm ok..tinggi kn..? alahai apsal ek die tinggi..? haha soklan bodo kn..lalalala..x kire nk tanya gak..

rsnya dia mesti org yg sgt interesting..hmm walaupn x pnh jumpa..tp rs best chat ngan dia..sbb dia tau psl byk benda..aritu die share psl Elizabeth I..Queen of England..haa nk tau cemana leh tcetusny topic psl Liz I tu..? sumeny sbb status msg aku yg bbunyi "...knight in a shining armor..Come save me..!!.."..tetiba jek dia ckp psl knights & warwick...then kuar lah facts psl Liz I..ms tu aku tkedu jap..sbb aku x pnh minat topic2 ney sume..x pnh t'pk pn nk bc novel yg blatar blkgkn life during tat era..sbb aku confirm BORING la novel centu...tp yg peliknya..ms dia cite psl Irish n Literature..aku rs tetiba tebiat nk korek balik mana aku letak novel To Kill A Mockingbird..a novel tat i studied yrs ago during high school yrs..aduhaii seyes ly spnjg career aku sbg sorg ppuan, x pnh jumpa guy yg suka n cite psl tat so called boring topic ngan aku..so tis lad must b a very special guy..hmm de la sket yg die cite psl diri dia..

well..we did discuss bout 1 'big' thing tat we both did..separately ok..sumting tat i rs i x discuss ngan org len..x tau nape leh share lak ngan dia tu..hmm pe ek die wat smpi aku ley cite ngan dia..haa dia mandrem or pukau aku kot..hohohoho jaga2 cik Yana..lalala..geli jek aku ney..mana la de org nk mandrem aku..bkn cun pn..tp comey de la kot..tu pn sipi2 jek..ok la kn..dr xde.. ^_^ ngeee..~

d rest is history..sbb pastu kitorg sms jek..walaupn jrg2..tp rsnya mberi 'kesan' gak la..adoiiiii kesan pe ek..? haa....kesan degil..!!! hahaha..lu pk la sendrik!! :p

nape ntah aku asik ^___________^ jek!! adehhh sume sbb die la..de jek mende yg wat aku snym..

uikss ni ke TURNING PoinT yg aku nk cite ek..? ni leh le dikatakn 1 dlm list tu...

1. Aku dh accept offer ofis lama..sbb pe..? sbb bos offer better lah..walaupn mgr lama dh resign..tp aku bkn nk ganti dia..aku nk buktikn pd bos aku yg aku leh wat pe jek tggjwb yg die bg kt aku..lalalala..

2. Aku dh bbaik ngan Abg Z yg wat aku kecik ht tu ari..tp dh settle sume dh..sbb aku dh btau pe yg wat aku sentap.. (SETTLE!!)

3. Aku dh bbaik ngan kwn Fara tu..(yg ni aku dh cite pnjg lebar kt atas tu)

4. Aku nk kne avoid nasi n on diet balik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wlaupn berat x naik..tp aku nk kne kuruskn bdn okk..!! tlg la derma sket wit utk aku beli JM 5..

yg selebihnya nnt aku update..kalo rajin n de ms la..pasni rsnya dh x ley nk memain..hukhuk..

^_____________^

^_____________~

=_____________=

No comments:

Post a Comment