There was an error in this gadget

Saturday, June 18, 2011

Update : Nana , thanks for your impartiality ~

assalammualaikum .. 

hmm .. lama x update blog ni .. rasa mcm dh bersepah2 dah .. de notes baru yg CY buh kt blog ni .. "My Daily Grumbles" .. haaa kekonon niat nk update hari2 la pe emosi CY .. tp , xde la ari2 update pun .. senget gak kn bila nama notes tu "daily grumbles" .. hehe .. 
Arini terasa nk tukar lagu lam blog ni la .. tukar ke lagu Jangan Pernah Berubah - ST12 .. CY suka gila lagu ni .. sbb tacing tiap kali dgr lagu ni .. mesti teringat kt dia .. sedihnya CY rasa bila dia langsung tak tanya khabar CY .. anyway , mungkin masa yg CY tunggu2 dulu dh sampai .. so , CY x leh la nk merungut kn ? sbb dulu sibuk suh dia abaikn CY .. so skrg jgn nk byk bunyi CY , terima jek dgn hati terbuka .. "mesti sakit hati ini kau tinggalkan , ku ikhlas tuk bertahan .. meninggalkanku tanpa perasaan .. hingga ku jatuhkan airmata .. kekecewaanku sggh tak berarah .. biarkan ku harus bertahan .." xpe , CY selalu mendoakan kebahagiaan dia .. amin .. ~

Smlm , CY kuar lepaking ngan Nana .. best fren CY .. dr APGS sampai la skrg .. CY x byk kwn .. jd yg mmg concern & amek tau psl CY , CY akan hold on sampai mati .. insyaallah .. seronok sgt lepak ngan Nana (N) .. sbb pe ? sbb kitorang ni kalo jumpa , x leh benti borak .. de jek mende nk cite .. smlm mostly bout Nana la .. excited dia nk cite psl posting keje dia sbg Penerbit Gred 41 .. tahniah Nana.. you deserved the best ! :) kalo Nana happy , CY pn happy .. actually smlm de berita gembira lain .. kwn baik CY ms diploma dulu (Diana Wahab) dh deliver baby gurl ! excited nya dpt anak angkat gurl .. hehe .. 
Mcm bese la kan , CY akan p pick up N  kt umah dia kt Precinct 11 Putrajaya .. kami mmg dh plan nk lepak kt Alamanda .. best sket la .. leh kekonon mkn tmpt yg sejuk sket .. haha .. senget kn ? ;) 
Pas amek N , kami pn gerak p Alamanda .. smlm N ajak dinner kt Bayou kt sblh Starbucks .. OK gak , lepak kt Bayou tu .. food dia ? hmm , OK jek la .. xde la best sgt .. other places rsnya better kot .. hehe .. anyway best la lepak sana sbb x ramai org .. so , xde la mcm nk kne cover2 ms bborak .. ;)
Pas bebel3 agak3 cukup 30 muka surat , kami pn setelkn bill n gerak p Jambatan pe ntah nama nya kt Precinct 2 (eh , ingat2 lupa ni .. byk mkn semut siot ! hahahaaha..) .. saje jek kekonon nk borak2 lg best kot kalo kt jmbtn tu sbb open air .. leh tgk bulan , bintang , manusia2 lain n mcm2 lg .. 
Hmm ... smlm , utk sekian kalinya .. akhirnya CY luahkan pe yg terbuku lam hati selama ni .. sesuatu rahsia yg hanya CY & KN jek yg tau .. rahsia yg terbesar lam hidup CY .. terasa nk gugur jantung ni ms nk bgtau rahsia tu pd Nana .. sbb CY pasti bila N tau psl hal tu , persepsi N pd CY tentu akan berubah .. berubah sama sekali .. namun tu semua andaian CY jek .. ternyata N mmg kwn yg baik .. CY dpt rs N agak terkejut bila dpt tau psl rahsia itu .. tp N x menunjukkn reaksi yg dia mbenci CY atas apa yg tlh CY citekan pd dia .. CY bersyukur sgt sbb de sahabat mcm N .. impartiality yg N tunjukkan btl2 mbuatkan CY rs lega .. N srh CY lupakan pe yg dh jd n buka buku baru .. forget bout the past n pk psl future .. de betulnya pe yg N katakn .. sbb CY rs selama ni , CY mcm trapped lam kotak masa lampau CY .. pe yg dh jd 2009 , sbnrnya permulaan pd segalanya .. harus CY lupakan .. kikiskn dr memori .. semampu CY akan melakukan itu .. tp rindu ttp akan bertandang .. saat2 CY rs sunyi n keseorangan .. mungkin itu lah balasan atas pe yg dh CY lakukan dulu .. dugaan yg berat dr Allah utk menguji & mencuci dosa2 lampau CY .. walaupn ternyata dugaan itu x kn pernah cukup utk mencuci segala dosa2 itu .. untuk menghilangkn kesan itu .. 
thanks Nana , ko mmg kwn yg baik .. thanks sbb x judge aku .. thanks sbb bg aku semangat n nasihat .. thanks ! hanya Allah yg dpt membalas jasa ko .. aku sayang ko beb ! :) 

hmm .. OTW ke Putrajaya lepas maghrib smlm , CY sengaja guna MEX .. sbb suka laluan tu .. x byk kete sgt .. walaupn berbayar , tp puas ht .. hati CY rasa sedih sgt .. teringat kenangan CY , dia & MEX .. ingat lg , CY drive utk hantar dia ke LCCT .. walaupun hanya berborak lam 4545 , tp it is such a sweet moment pd CY .. kenangan yg akan CY simpan sampai bebila .. so smlm ms drive kt MEX , CY rs 4545 la kete paling slow .. CY tatau nape .. rs mcm nk nanges .. sbb rs rindu sgt2 ngan dia .. sbb ms 1st time drive guna MEX , CY anta dia ke LCCT .. so apsal ntah pale otak ni , bodo sgt agaknya , tetiba teringat kt dia ! semoga masa dpt mbantu CY melupakan dia .. insyaallah .. 

esok , hari bapa kan ? CY dh wish kt Abah dh ! CY belikan air kemunting cina yg mmg abah amek utk ubatkn gout dia tu .. kalo bg benda len CY rs x guna .. lebih baik CY bg abah ubat .. semoga dia cepat sembuh , kuat semangat & sihat sejahtera sampai bebila .. CY nk abah hidup lama , so tat CY leh berbaktu pd abah n mama !!

semoga mentari , bulan & bintang hari ini & hari2 mendatang akan bersinar & memberikan semangat utk CY & semua insan2 yg CY sayangi , utk meneruskan hidup dengan senyuman , walau apa pun dugaan yg dtg mengetuk pintu kehidupan kita !! semoga CY terus tabah menghadapi dugaan Allah .. semoga CY , Parents CY n Family & semua sahabat2 CY akan sihat sejahtera & hepi2 selalu .. semoga Nana & husb akan bahagia ke akhir hayat & dpt cahaya mata dlm ms yg terdekat ni .. semoga dia bahagia dgn family tersayang .. semoga CY bertemu insan yg dpt membimbing CY ke jalan benar & membahagiakan CY .. Amin .. ~ 

CY nk share sket pic gedik yg N amek guna BB dia tu .. hehe .. bila CY nk cpt2 trnkn lg 10 kg ni ?? haha gemuknya CY ~ 






No comments:

Post a Comment