There was an error in this gadget

Saturday, April 2, 2011

Update : Minggu yg agak AMAN ... ~

Assalammualaikum .. 

Hmm .. apa nk update ni ek ? tetiba x tau apa nk sembang lak lam blog / diari CY ni .. parah ni ! selalunya , melambak2 idea , mencurah2 mcm air terjun .. ewahhhhhhhh .. ~ 

Actually CY baru balik dari Konvoi Kenduri Kahwin abg pd Izzat CRS .. best3 .. hehe setelah sekian lama x bwk Mr. 3B join konvoi .. asyik carpool naik SagaBee Hazrul jek .. hehe .. mcm CY xde kete la plak kan ? So , td decide nak drive sendiri .. mcm x best la plak kan , asyik menyusahkan org jek nak kena amek2 ... so , better drive ! walaupun hakikatnya , ia akan merenyukkan baju kurungku yg cantek itu .. hehe perasan kan ? ala , kalo korang nak tau , baju tu baju kurung lama (ms part 8 dulu kt UiTM , ms degree) .. masa kai baju tu dulu , agak ketat la .. ye la , maklum la .. masa tu mcm x heran kot ngan bdn yg kembang ni ! but skrg ni , naik 500g pun nk kecoh 1 kampung ! makan sikit pun nk kecoh 1 FB , mmg x leh blah .. poyo betul CY ni ! bak kata staff CY la ..

Haaa .. bercakap pasal staff la kan .. last Friday (1/4/11) CY pat staff baru ! Amira nama diberi .. nampak mcm agak laid back ... x segedik si Ainan ngan 2 trainees yg CY syg tu .. hehehe .. tp baru 1st day kan , mana la tau pasni leh sama gila ngan CY ! ye la .. kkdg CY ni masuk air sket pale otak ... hehehehehe ... ye la , hidup ni kalo straight jek xde bengkok2 sket , x best la ... mcm 'dull' jek ... x berseri la plak rasanya .. eh , tapi bengkok2 CY , masih de lurusnya lagi ... Tapi bak kata omputih la kan , first impression counts ... mmg betul pun ... ! CY mmg mengamalkan konsep 'pandangan pertama' ni .. sbb ia akan menentukan bagaimana pergaulan CY ngan si polan pd masa2 akan datang ... penting bab ni ! :) 

Haa .. sambil2 CY duk type entry ni , CY ngah dgr playlist yg CY pilih lam a/c youtube CY ! perghhhhhhhhhh layan tul la lagu2 lama ni sume ... yg paling CY suka sgt >> Menaruh Harapan , Zaiton Sameon .... kalo p karok , x yah ckp la kan .. lagu ni mmg la de lam playlist tu .. x kan penah tinggal ! hehe ... bab nk tarikkkkkkkkkkk tu mmg sepenuh perasaan ... sbb CY pun menaruh harapan la ni , menaruh harapan semoga hidup CY seindah lukisan yg CY bayangkan ... tolong doakan utk CY ye ? amin ... ~


Wah ! AF kembali lagi ! kali ni sape ek yg CY nk gilakan ?? Haaaa ... kali ni CY minat ngan Amir AF9 ... actually Amir ni mcm nama ex boy CY dulu .. tp tu bukanlah sbb utama CY minat ngan bdk ni ! CY minat sbb Amir ni miak swk ! hehe .. jgn tanya nape CY minat miak swk ye ... xde jwpn utk itu ! hehe .. satu lg , kan dulu CY gila ngan Daus kan ? haaaaaaaaa , actually Amir ni satu band ngan si Daus !! apa ntah nama band tu ... CY lupa la plak ... mengong plak rs , kata peminat , tp mala jak lupak pa nama band ya .. (CY dh start dh klaka swk .. haha!) ... haaa , CY nk showoff ni ! Caller ringtone CY = single terbaru Daus >> Akhir Waktu ! So , kalo kwn2 CY call CY and CY tergedik2 lambat noo nk angkat call , korang paham2 jek la ek ... sumenya sbb CY nk korang dgr betapa bestnya lagu itu ! hahaahaha ... sape berani ckp lagu tu x best , sedialah utk putus kawan .. wakaka .. eh yg ni CY tipu ok ... gilak owh maok putus kwn sbb ya ! OK , CY doakan semoga Amir dapat memberikan yg terbaik lam setiap persembahan dia saban minggu ! Semoga Amir akan sampai final ! Percayalah , CY akan ttp menyokong Amir ! Sbb Amir kawan Daus + berbakat .. chaiyok2 Amir !!


OK .. CY suka sangat la ngan pic ni ! x tau nape ! maybe sbb CY nampak kurus kot .. hahahahaha ... ILUSI OPTIK kan ? ngeheheheehe .. actually , hajat di hati nak jadikan pic ni sbg profle pic CY kt FB .. tapi baru jek beberapa minit tukar profile pic , seorang Abg yg CY hormati la ... tegur CY .. bertanya nape CY tukar kai pic yang ni ... erk , terpelik la jap kan apsal lak ngan pic ni ... CY pun tanya la nape ngan pic tu , nmpk gemuk ke ? nmpk kurus ke ? nmpk pelik ke ? ... tp dia jwb sbb nampak lengan CY ... erk , actually CY terkedu jap la bila tau alasan dia ... anyway , CY tukar ke profile pic len pas kne tegur ... maybe salah CY kan , sepatutnya kai inner kot ngan baju tu ... sbb lengan nya pendek ! anyway thanks to Abg Wan sbb tegur CY ye .. teguran itu sgt2 CY hargai ... walaupun masih x paham alasan nya tu ... hehe .. ;) tp kalo korg nk tau , de kwn CY ckp CY cun kai baju kurung ms kenduri K.Tini tu ... wahahahahaha kembang kuncup jap hidung CY la ! bangga seh .. wakaka siap tanya , bila nk deting ? wakakaakaka berangan ! xpe nnt kita p karok mcm aritu ek ipin syg ? hahaha ~


Wah .. minggu ni mmg amatlah AMAN CY rasakan ... nk tau sbb pe ? sbb big boss CY g oversea ! best3 .. tp yg x best bila gaji akan pat bila dia balik ... jenuh nk menunggu .. hohoho .. 
Baru la kekonon nk ingat betapa amannya whole week ni , tetiba de lak sorg minah ni post kat wall CY pepagi buta , tanya CY x g putrajaya ke ? erk .. pe cite ni ... CY x paham la .. setahu CY la kan , CY xde kne mgena pun ngan meeting Marshal PROSBOC yg berlangsung kt KBS smlm ... ! bukannya CY nak jd Marshal pun .. minah tu plak , leh lak minah sama yg bikin CY ngan si Senget panas hati baca komen2 kat pic g Paroi tu dulu ... adoiii ... pelik la kan ... tetiba post kt wall CY , pdhal CY x kenal pun ngan dia tu .. sape dia ek ?? x penah jumpa pun ! ish .. tlg la ek , CY ngan Senget xde kne mengena , jgn nk cuba nk wat isu bodo lak ye .. x kenal ngan CY , x yah nak post2 sgt la kt wall tu ek .. sbb awak tu la yg sbbkn salah paham ni sume ! menciks tul la ... x phm tul la motif dia tny centu .. ! Ya Allah , tlg la lindungi CY dari segala fitnah dunia ni ... Amin ~

Ish .. tgk la ... kekonon xde idea la kan ? tapi ... leh tahan gak panjang CY bebel kan ? ngee .. OK la sahabat2 yg sgt2 CY sayangi , CY nk ampai kain sat ek ... pastu p geledah dapur tgk pe yg ada ... td kat kenduri kawen x mkn pun .. mana de makanan yg leh CY mkn .. hehe .. so amek berkat , minum jek .. jadi la kan ? :) Semoga hari2 anda semua seindah suria + berkerdip seperti bintang2 !! Jaga diri OK ? Thanks sudi singgah kat blog CY ni .. MUahhhhh .. XOXO ~ 
Wassalam .. 

"Hidup terlalu singkat. Hidup hanya sekali. Yang pergi tak kan kembali. Yang hilang, mungkin tumbuh lagi... Tetapi tidak semua perkara akan tumbuh semula. Apakah ibu-bapa yang 'hilang' akan berganti? Apakah anak, isteri, suami yang 'pergi'... akan pulang semula? Jadi, hargailah semuanya selama segalanya masih ada. Pulanglah ke rumah dengan ceria, tebarkan salam, lebarkan senyuman. Mungkin esok, anda tidak 'pulang' atau tidak ada lagi sidia yang setia menunggu di sebalik pintu. Mungkin anda 'pergi' atau dia yang 'pergi'. Hargailah nyawa dan kehidupan dengan sayang dan cinta. Kita tidak akan bahagia, selagi orang di sisi kita tidak bahagia!" - Bahagia itu apabila membahagiakan , Pahrol 

No comments:

Post a Comment