There was an error in this gadget

Friday, April 15, 2011

Update : Bila org lain yg demam filem Nur Kasih .. ~

assalammualaikum .. 

hmm .. ni la bahananya bila suka sangat nengok video yg kengkawan share lam FB .. adoiiii bkn nk wat keje ... mmg la rosak dibuatnya ... nak tau ngape CY ckp centu ? OK .. de la sorg kwn CY ni , si Krykin ni suka sgt ngan cite Nur Kasih , so sbb suka bebenor la dia nya nk share video dr movie tu yg bakal keluar 19 Mei ni .. uish , CY ni bukan la peminat fanatik slot Nur Kasih yg penah menggemparkan M'sia dulu tu .. uish bapak ramai org yg bpusu2 balik awal sampai x OT sbb nk nengok cite Nur Kasih kt TV3 dulu .. pencetus fenomena katanya .. betul la kan ? mana x nya .. sume org nk jadi mcm watak Tiz Zaqyah tu .. apa ke nama wataknya , CY lupa la plok .. ni kalo tanya si Krykin , confirm tau ! hehe .. 

haihh .. ptg td ms ngah khusyuk dan penuh nafsu wat a/c satu law firm ni , CY jenguk la sat FB kan .. mana aci duk ngadap working paper files n UBS dan mengabaikan FB ! kecik hati FB tu nnt .. wakaka .. kuar la kat news feed si Krykin ni duk share link youtube utk OST filem Nur Kasih ... yg CY ni lak , dh bosan2 duk dgr lagu kat era.fm tu , CY pn mgedik duk click play kt video tu ... mak aihhhhhhhhhhh ! sedap  la plak lagu tu ! layan seh .. jiwangs la plaks tetiba .. terus tingat encik Prime .. haihhh , walaupn hakikatnya Prime x ingat ngan CY .. xpe la kan .. CY redha jek .. sampai ada la dekat 10 kali duk ulang lagu tu .. haihhh .. sian ngan staff2 CY tu .. seyesly mmg lagu ni best ... Bertemu Cinta by Mila Jirin ... la ni , ms ngah duk mgodek entry kali ni , de la dkt 20 kali ulang lagu tu .. berhantu seh .. yg plg best ialah bait2 kata lam lagu tu .. puitis btl .. syabas utk Hafiz Hamidun .. mmg best .. sesuai btl ngan filem tu .. haihhh ni sume Krykin nyer pasal ! nampak gayanya CY kne ajak Rina p tgk movie ni .. bkn ajak , tp paksa ! sbb Rina jarang nk tgk filem Melayu .. sama la ngan CY ... pasni nak cari mp3 lagu ni .. hehe .. pastu mcm bese sblm tido mesti nak ulang lagu yg sama dekat 100 kali baru la leh tido .. wahahahaha .. tu la tabiat CY , sib bek la adik CY tu jenis tido mati .. kalo x mau CY kne tekup ngan bantal sbb memekak memalam buta .. hehehee .. kat bawah ni CY share kan video nya dari youtube .. korang tgk le sampai lebam .. CY leh jamin korang pun akan jatuh hati ngan lagu ni .. :) 

OK la .. CY nk p mgedik depan TV nak siap2 tgk Maharaja Lawak .. best3 .. sgt2 memerlukan gelak ketawa ni sbb dh terlalu byk airmata kat opis arini .. CY gak yg nangis .. adoiii .. tetiba rasa nk resign la plak .. rasa nk jadi rakyat jelata yg bese2 jek .. ssh la jd manager ni .. xpe la CY , pasni jgn percaya kat sesapa lg .. pasni jgn terlalu rapat ngan staff & pasni maintain professional gap btw staff & mgr .. nampak gayanya pasni CY akan lebih kurang berkata2 .. sbb setiap butir kata2 yg CY luahkan sering mencetuskan salah paham .. jd utk itu , CY akan menjalani silent treatment yg ternyata berkesan .. 

Semoga hari2 insan2 kesayangan CY semua nya akan menjadi seindah pawana & secerah mentari !
Wassalam .. ;) 




Bertemu Cinta (Mila Jirin)


tiada siapa menyangka 
benci , derita jadi bahagia 
harapan tinggi , jauh tak terduga 
jarak cinta cuma di depan mata 


bertemu cinta kita akhirnya 
setelah tangis tanpa suara 
bertemu cinta bagai cahaya
menyuluh hati menjadi kasih sejati 


kita bagai ombak di lautan 
terhempas pedih badai dugaan 


bertemu cinta kita akhirnya 
setelah tangis tanpa suara 
bertemu cinta bagai cahaya 
menyuluh hati menjadi kasih sejati 


antara kasihmu dan kasihku
tiada rahsia pemisah kata


bertemu cinta di ambang syurga
mengutus doa biar menjadi anugerah
bertemu cinta indah sempurna
sedetik tidak hilang, rapuh dan percaya 

No comments:

Post a Comment