There was an error in this gadget

Friday, September 24, 2010

Update : Atkin's Diet Program

Assalammualaikum...

C.Yana nk share skit ngan kawan² sume...hehe skrg ni kn C.Yana ngah bz nk diet...
maklum la tetiba baru tersedar yg diri ni memerlukan diet...dah bertahun hidup pun tak perasan lagi kan..? alahai pe la nak jadi ngan C.Yana ni kan? hehe

Semuanya tercetus sejurus selepas C.Yana baca 1 blog ni...inspirational betul bdk kecik nama Dzul ni...C.Yana tak leh lupa nama blog dia...sbb sangat² catchy...
ni la blog tu... >>>>>> http://taknakgemuk.blogpost.com
(kawan² sumer leh la try jenguk² blog Dzul ni...pastu jgn lupa baca perjalanan + kegigihan bdk ni nk mguruskan bdn...)

Jadi seandainya Dzul mampu utk mguruskan bdn, C.Yana pun mesti mampu kan..? OK, Dzul mgikut Atkin's Diet Program...Kalo korang sume nk tau apa Atkins Diet ni ngan lebih lanjut, feel free layari laman sesawang ni ok... >>>>>> www.atkins.com
macam² info tentang diet ni leh korang dpt dari website tu...C.Yana siap print out sbb nk tambah knowledge tentang program diet ni...sbb nnt bila org tanya psl diet ni, C.Yana leh la bagi info yg betul + tepat... :)

Melihatkan Dzul yg berjaya mguruskan badan...C.Yana pun terpanggil la utk cuba program Atkins ni...sbb rasa macam dh penat mbawa badan yg agak comel ni la...hehe tu ayat nk sedapkn hati sendrik...muahaha.. Sebenarnya de gak yg tanya ngan C.Yana nape nk kuruskan bdn...alahai rs nk lempang ngan bakul sampah pn de gak la...huhu...dh tentu² la kuruskan bdn sbb bdn ni gemuk kn...? hehe korang ni tanya soklan salah la kan...sib bek x malang kne lempang ngan bakul sampah..! bweekkkkkkkk :p
Tak de kne mgena ngan sesape ye...C.Yana nk diet sbb nk sihat + nampak lebih comey...walaupn skrg mmg dh cukup comey (yg ini tipu kot ek..? hehe)...Sbb apa tau...? Sbb Aunty May selalu suh jaga kesihatan...jadi cara paling baik utk C.Yana hidup lebih sihat ialah ngan DIET...

Pada C.Yana hanya org² yang benar² paham ngan pe Atkins Diet ni jek leh mgikuti diet ni...sbb kalo korg x paham, susah nanti nk teruskan program ni...sbb org sekeliling akan terus mbebel pasal keberkesanan Atkins ni...cemana korang nk jawab dorg nanti kalo korang sendrik x pahamkn pe Atkins tu sbnrnya...Oleh itu, belilah buku tu, x pun p jek website kt atas tu...print info yg korg rasa leh mbantu korg memahami Atkins ni...dh print tu make sure baca ye...jangan simpan lam gobok lak...hehe...


Pic raya 2010..gemuknya C.Yana...


Kat atas ni pic latest C.Yana sebelum start Atkins...gemuk mcm badak btl...! alahai nape la 4 thn lepas x nk sedar hakikat ni kan..? hehehehe... :D

Actually C.Yana baru je start Atkins ni pada 21 September 2010...arini adalah hari ke-4...so far C.Yana x timbang lagi la dh turun bape kg..tp pada C.Yana, yang penting, C.Yana kne make sure abiskan fasa pertama program Atkins dengan jayanya...seandainya x capai sasaran berat yg sepatutnya trn utk fasa 1 ni, C.Yana akan redo...kali ni C.Yana seyes...(incik Prime : sy seyes tau kali ni...mekacih sbb support sy..)

C.Yana dah berjanji nak kuruskan badan n make this happen...dr 2009 lagi sibuk pasal nk kuruskn bdn n diet tp x gak start...yg dulu dh trn 10kg tu pun seksa...hehe sbb ms tu x terasa sgt yg bdn yg gemuk ni menghirup lebih udara dr org len yg kurus² tu sume...x adil la kan..? hohoho what a bad + lame reason kan..? muahaha

Ok lah...nk p wat keje la plak...slumber amek ms keje nk update blog..hehe siot tol...manager co mana la ni kan..?

p/s : x sangka C.Yana mampu mpengaruhi ramai org gak n mbuatkan mereka ttanya² tentang Atkins ni...hehe pesanan C.Yana : kalo nk tau tlg tanya dan jangan buat andaian yg diet ni nonsense..C.Yana insyaAllah akan prove to kawan² yang C.Yana leh bjaya n leh ikut diet program ni dgn jayanya...!

p/s : Support la C.Yana OK...? Sayangggggggggggg ngan korg... :)

Sampai bertemu di post yg lain....Wassalam...

Luv,

Yana Azlan :)

1 comment:

  1. Salam,
    Hai Yana...Mary ni..ingat lagi x? If free nnt jemput visit blog aku k...Juz to share...add link k...tq
    http://my-mindofmine.blogspot.com/

    ReplyDelete